Select Page

Letopis UL FGG

Nagovor dekanje

Pred vami je nov dvoletni letopis UL FGG, ki v zgoščeni obliki ponuja prerez življenja in dela v letih od 2019 do 2021 – to je obdobje, ko je naše življenje močno omejila epidemija koronavirusne bolezni, krajše COVID-19.

Naloga UL FGG je, da ustvarja, sistematično ureja in posreduje nova znanja na področju grajenega okolja ter ob tem izobrazi inženirje prihodnosti. Zaveza k stalnim izboljšavam na področju raziskovanja in poučevanja in s tem povezana vlaganja v informacijsko-komunikacijske tehnologije ter inženirsko razmišljanje in delovanje so omogočili, da smo se na fakulteti hitro odzvali na izzive, ki jih je prinesel COVID-19. Zaradi omejitev glede druženja smo študijski proces, izpite, sestanke, konference in druge dogodke začeli izvajati na daljavo. Čeprav so vse aktivnosti, formalno gledano, potekale na daljavo skoraj nemoteno, pa smo se že po prvem letu začeli zavedati posledic pomanjkanja socialnih stikov, še posebej med mladimi. Zato smo se odločili, da študentom takoj, ko je to bilo dovoljeno, omogočimo izvedbo izpitov in študijskega procesa v živo. Vse ostale dejavnosti na fakulteti so pretežno še vedno potekale na daljavo, da smo čim bolj omejili širjenje okužb med zaposlenimi in študenti.

Postavljanje prioritet ter optimizacija rešitev in procesov, ob upoštevanju veljavnih robnih pogojev, v realnem času in z razpoložljivimi finančnimi viri so inženirske veščine, ki so uporabne v različnih segmentih življenja. Zato sem prepričana, da se bomo tudi v prihodnje znali hitro odzvati na podobne izzive in svojim študentom zagotoviti najboljše možne pogoje za kvaliteten študij in pridobivanje različnih veščin, zaposlenim pa vso možno podporo za poučevanje, raziskovanje in delo na drugih področjih.

Letopis UL FGG je zgoščen, vendar točen prerez naših dosežkov, ki dokazujejo, da smo kljub bolezni COVID-19 povečali kakovost delovanja in mednarodno prepoznavnost na vseh treh ključnih področjih: pedagoškem, raziskovalno-razvojnem in strokovnem.

prof. dr. Violeta Bokan Bosiljkov,
dekanja UL FGG

Letopis UL FGG 2019-2021

Letopis 2019/2020 in 2020/2021

 

Letopis 2017/2018 in 2018/2019

 

Letopis 2015/2016 in 2016/2017

 

Letopis 2013/2014 in 2014/2015

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri