Select Page

Ambasadorji UL FGG

“Študij geodezije na FGG mi je odprl vrata v svet. Pridobljeno znanje vsakodnevno uporabljam pri svojem delu – raziskovanju in razvoju GIS programske opreme. Na fakulteti sem pridobil veliko več analitičnega znanja ter poznavanja izvora prostorskih podatkov kot moji kolegi v ZDA, ki prihajajo iz področja geografije in drugih sorodnih ved.”

dr. Bojan Šavrič
univ. dipl. inž. geodezije
doktoriral na Oregonski državni univerzi v ZDA
zaposlen v podjetju Esri, Inc., Redlands, Kalifornija, ZDA

“Pri delu znotraj ekipe inženirjev, ki projektira slovenske in tuje projekte, mi zelo prav pridejo inženirsko razumevanje problemov, vključevanje novih tehnologij in mednarodne izkušnje, ki sem jih pridobil tekom študija na FGG.”

Jure Česnik
mag. inž. gradbeništva
zaposlen v podjetju Elea iC kot BIM manager

“Na FGG sem se naučila reševati inženirske probleme na način priprave celotne študije in projektne dokumentacije, kar me je navdalo z željo po iskanju kariere v projektiranju. Danes sem del projektantske ekipe, ki projektira velike čistilne naprave, komunalno infrastrukturo ter sisteme za obdelavo odpadkov in odpadnega blata za pridobivanje bioplina.”

Valentina Rutar Polanec
univerzitetna Prešernova nagrajenka
mag. inž. okoljskega gradbeništva
zaposlena v podjetju Riko, na oddelku za ekologijo

“Med študijem geodezije sem izkoristila vse mednarodne priložnosti, ki jih nudi fakulteta. Zaradi vseh pozitivnih izkušenj v tujini sem si tudi službo poiskala izven Slovenije.”

Ana Jeseničnik
univ. dipl. inž. geodezije,
zaposlena v švicarskem podjetju Gemetris SA

“Široko teoretično znanje, pridobljeno v času dodiplomskega in podiplomskega študija na UL FGG, ter izkušnje pri gradnji predorov na slovenskem avtocestnem križu so mi odprli vrata v mednarodno predorsko in rudarsko industrijo.”

dr. Jure Klopčič
univ. dipl. inž. gradbeništva, konstrukcijska smer
doktoriral na UL FGG,
zaposlen v lastnem podjetju za inženirske in konzultantske storitve

“Poklicno pot sem si začel ustvarjati že v času izdelave magistrske naloge, pri čemer sem spoznal predstavnike 18 občin, treh razvojnih agencij in drugih deležnikov. Posledica odličnega sodelovanja z njimi in znanja, pridobljenega na FGG, je bila zaposlitev na RRA, kjer sem kasneje prevzel tudi vodilno funkcijo.”

mag. Uroš Rozman
univerzitetni Prešernov nagrajenec
mag. prostorskega načrtovanja
direktor RRA Podravje – Maribor

“Modeliranje in analiziranje finančnih vplivov naravnih nesreč na zavarovalnice in pozavarovalnice se nahaja na preseku tehničnih, naravoslovnih ter družbenih ved. Osnove za to delo in nadaljnji razvoj omenjenih znanj sem pridobil preko študija vodarstva in komunalnega inženirstva na FGG.”

Blaž Barič
univerzitetni Prešernov nagrajenec
univ. dipl. inž. vodarstva in komunalnega inženirstva
zaposlen v podjetju Guy Carpenter, Madrid

“UL FGG mi je odprla vrata v svet geodezije. Študij geodezije in geoinformatike mi je dal široko paleto znanj, ki so mi omogočila izvajanje zanimivih dejavnosti, pri katerih sem spoznala številne pomembne ljudi iz sveta geodezije.”

Metka Majerič
mag. inž. geodezije in geoinformatike
zaposlena v podjetju Leica Geosystems, Švica

“Svojo prvo zaposlitev sem dobil v Aucklandu na Novi Zelandiji v prvem podjetju, pri katerem sem potrkal na vrata!”

Janez Mikec
univ. dipl. inž. gradbeništva, konstrukcijska smer,
zaposlen v BGT Structures, Nova Zelandija

“Na študiju v Ljubljani na FGG sem pridobila trdno tehnično osnovo in veščine dela v skupini. To mi je omogočilo nadaljevanje raziskovalnega dela in doktorski študij na Tehniški univerzi v Münchnu in Nemški vesoljski agenciji.”

dr. Janja Avbelj
univ. dipl. inž. geodezije
doktorirala na Tehniški univerzi v Münchnu
zaposlena v EUMETSAT, Darmstadt, Nemčija

“Vesela sem, da mi je uspelo med športno kariero usklajevati študijske obveznosti na FGG. Posebej na drugi stopnji sem pridobila veliko znanja iz področja hidrologije in hidravlike, ki mi pride zelo prav med projektiranjem novih ureditev ali pa tekom izvajanja vodovarstvenega nadzora.”

Katarina Lavtar Pogačnik
mag. inž. okoljskega gradbeništva
projektantka in rečna nadzornica v podjetju NIVO EKO, d. o. o.
nekdanja vrhunska športnica, udeleženka olimpijskih iger

“V ekipi Modri planet je trenutno zaposlenih šest strokovnjakov, imamo tri zunanje sodelavce. Kar polovica pa nas je doštudirala na ljubljanski FGG in prav vsak v ekipi je specialist za svoje področje.”

Marko Mesarič
univ. dipl. inž. geodezije, ustanovni član podjetja Modri planet

“Poleg teorije in prakse, mi je fakulteta dala ogromno priložnosti za izpopolnjevanje znanja in nabiranje izkušenj preko različnih študijskih projektov, mednarodnih izmenjav, društev in tudi študentskega sveta. Poleg strokovnega znanja, mi tudi te bogate izkušnje pomagajo pri vsakdanjem delu.”

Manca Petek van der Laan
mag. inž. okoljskega gradbeništva
zaposlena v podjetju Witteveen+Bos, Nizozemska

Izberi si enega od poklicev prihodnosti:

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri