Select Page

Študijski programi 2. stopnje

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani (UL FGG) skrbi za izobraževanje na področjih gradbeništva, geodezije, okoljskega gradbeništva, stavbarstva in prostorskega načrtovanja. Osnova vsem študijskim in znanstvenim disciplinam na UL FGG so naravni viri – zemlja, prostor, voda, zrak – naravni in umetni materiali ter proizvodi.

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo redno izvaja pet magistrskih študijskih programov druge stopnje:

Študij 2. stopnje: Gradbeništvo (MA)

Diploma magistrskega študijskega programa druge stopnje Gradbeništvo odpira pot do licence za projektiranje in gradnjo najzahtevnejših stavb ter inženirskih objektov. Cilj študija je usposobiti strokovnjaka s poglobljenim temeljnim znanjem na širšem področju gradbeništva, predvsem z usmerjenim znanjem na ožjih področjih izbrane študijske smeri. 

Študij 2. stopnje: Stavbarstvo (MA)

Študijski program Stavbarstvo se osredotoča na stavbe – njihovo načrtovanje, gradnjo, uporabo ter odstranitev. Velik poudarek je na načrtovanju zaščitnih konstrukcij stavbnega ovoja, ki zahteva povezovanje gradbene fizike z bioklimatskimi načrtovalskimi strategijami ter potrebami in zahtevami uporabnikov stavb. 

Študij 2. stopnje: Vodarstvo in okoljsko inženirstvo (MA)

Diplomant magistrskega študijskega programa Vodarstvo in okoljsko inženirstvo bo v času študija pridobil poglobljena temeljna znanja s področja naravoslovja, nadgrajena s temeljnimi in predvsem uporabnimi strokovnimi (gradbeno-) tehniškimi znanji za reševanje zahtevnejših upravnih postopkov in planiranje, načrtovanje, izvedbo in vzdrževanje bolj zahtevnih gradbenih inženirskih objektov s področja vodarstva in okoljskega inženirstva.

Študij 2. stopnje: Geodezija in geoinformatika (MA)

Magistrski študijski program Geodezija in geoinformatika je edini študijski program geodetske smeri v Sloveniji. S pridobitvijo magistrske izobrazbe izpolnijo diplomanti tega študija najzahtevnejši pogoj za pridobitev licence pooblaščenega inženirja geodetske stroke

Študij 2. stopnje: Prostorsko načrtovanje (MA)

Diplomant magistrskega študijskega programa druge stopnje Prostorsko načrtovanje bo usposobljen za delo v interdisciplinarnih skupinah pri pripravi prostorskih aktov ter na področju načrtovanja, graditve in upravljanja prostora.

Študiji so dinamični, spodbujajo podjetnost in ustvarjalnost. Poklici, za katere izobražujemo na naši fakulteti, sodelujejo pri ohranjanju naravnega okolja in sooblikujejo grajeno okolje. Objekti, stavbe, vodna in komunalna infrastruktura in drugi posegi v prostor tvorijo celoto, s pomočjo katere izboljšujemo kakovost življenja posameznika in družbe. Objekte, ki smo jih soustvarili, lahko vedno s ponosom pokažemo svojim sodobnikom in potomcem. Diplomanti UL FGG lahko po zaključenem izobraževanju pridobijo dobre osnove za ustanovitev lastnega podjetja, za razvoj akademske kariere, ali za delo v skupinah, zbranih okrog pomembnih projektov.
Diplomant drugostopenjskih programov, ki jih izvajamo na UL FGG, je strokovnjak s poglobljenim teoretičnim in strokovnim znanjem, ki je zaposljiv ter bo v praksi v kratkem času lahko samostojno opravljal tudi najzahtevnejše strokovne in razvojne naloge s področja gradbeništva, geodezije, okoljskega gradbeništva, stavbarstva ter prostorskega načrtovanja v Sloveniji in Evropi.

Na naši fakulteti lahko izbiraš med različnimi študiji, moduli in izbirnimi predmeti ter izkoristiš ogromno praktičnih in razburljivih priložnosti za sodelovanje v razgibanih skupinah. Poleg rednega in izrednega študija ti na fakulteti nudimo tudi obštudijske dejavnosti, kamor se lahko vključiš in pridobiš dodatne veščine, ki ti pomagajo k večji zaposljivosti.

Študijski programi na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo so odlično zagotovilo, da poklicno pot preživiš ob zanimivem delu, med pomembnimi ljudmi in navdihujočimi projekti.

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri