Študijski programi 2. stopnje

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani (UL FGG) skrbi za izobraževanje na področjih gradbeništva, geodezije, okoljskega gradbeništva, stavbarstva in prostorskega načrtovanja. Osnova vsem študijskim in znanstvenim disciplinam na UL FGG so naravni viri – zemlja, prostor, voda, zrak – naravni in umetni materiali ter proizvodi.

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo redno izvaja pet magistrskih študijskih programov druge stopnje:

Študiji so dinamični, spodbujajo podjetnost in ustvarjalnost. Poklici, za katere izobražujemo na naši fakulteti, sodelujejo pri ohranjanju naravnega okolja in sooblikujejo grajeno okolje. Objekti, stavbe, vodna in komunalna infrastruktura in drugi posegi v prostor tvorijo celoto, s pomočjo katere izboljšujemo kakovost življenja posameznika in družbe. Objekte, ki smo jih soustvarili, lahko vedno s ponosom pokažemo svojim sodobnikom in potomcem. Diplomanti UL FGG lahko po zaključenem izobraževanju pridobijo dobre osnove za ustanovitev lastnega podjetja, za razvoj akademske kariere, ali za delo v skupinah, zbranih okrog pomembnih projektov.
Diplomant drugostopenjskih programov, ki jih izvajamo na UL FGG, je strokovnjak s poglobljenim teoretičnim in strokovnim znanjem, ki je zaposljiv ter bo v praksi v kratkem času lahko samostojno opravljal tudi najzahtevnejše strokovne in razvojne naloge s področja gradbeništva, geodezije, okoljskega gradbeništva, stavbarstva ter prostorskega načrtovanja v Sloveniji in Evropi.

Na naši fakulteti lahko izbiraš med različnimi študiji, moduli in izbirnimi predmeti ter izkoristiš ogromno praktičnih in razburljivih priložnosti za sodelovanje v razgibanih skupinah. Poleg rednega in izrednega študija ti na fakulteti nudimo tudi obštudijske dejavnosti, kamor se lahko vključiš in pridobiš dodatne veščine, ki ti pomagajo k večji zaposljivosti.

Študijski programi na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo so odlično zagotovilo, da poklicno pot preživiš ob zanimivem delu, med pomembnimi ljudmi in navdihujočimi projekti.

Skip to content