Select Page

Študij na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani

Študijski programi s področja gradbeništva, geodezije in okoljskega gradbeništva so novim generacijam študentov odlično zagotovilo, da bodo svoje poklicne cilje uresničili z opravljanjem zanimivega dela v sodelovanju s pomembnimi ljudmi in v navdihujočih projektih. To so poklici, ki so vedno zelo iskani in nudijo dobre priložnosti za zaposlitev tako doma kot v tujini.

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo je ena tistih fakultet, ki ponuja praktične poglede na reševanje težav in kjer namesto bleščečih nazivov zagotavljamo ugledno kariero. Namenjena je tistim, ki imajo posluh za tehnično in računalniško znanost – prav takšnim kot si ti. Namenjena je vsem, ki želijo preplet pisarniškega in terenskega dela, pa tudi tistim, ki slutijo, da jih nekega dne čaka vodilno mesto v podjetju, šolstvu ali v državni službi.

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo te usposablja za številne poklice. Zagotavlja ti pestro in zanimivo delo, koristno tako družbi kot tudi človeštvu.

Na naši fakulteti lahko izbiraš med različnimi študiji, moduli in izbirnimi predmeti ter izkoristiš ogromno praktičnih in razburljivih priložnosti za sodelovanje v razgibanih skupinah. Poleg rednega in izrednega študija ti na fakulteti nudimo tudi obštudijske dejavnosti, kamor se lahko vključiš in pridobiš dodatne veščine, ki ti pomagajo k večji zaposljivosti.

Študij gradbeništva
Študij geodezije in geoinformatike
Študij vodarstva in okoljskega inženirstva

“Kljub temu, da je moja generacija diplomirala v času zaposlitvene krize, smo dobili delo v gradbeništvu.”


Teja Török
univ. dipl. inž. gradbeništva, konstrukcijska smer, zaposlena v SGP Pomgrad d.o.o., Murska Sobota

“Po diplomi me je želja po mednarodnih izkušnjah ponesla v tujino. Toda pri vseh svojih kariernih korakih sta ključno vlogo odigrala mednarodno priznana diploma ter strokovno znanje, pridobljeno v času študija na FGG.”


Jernej Herzog
univ. dipl. inž. vodarstva in komunalnega inženirstva, zaposlen v podjetju CLARIANT Produkte GmbH, München, Nemčija

 

“V ekipi Modri planet nas je trenutno zaposlenih šest strokovnjakov, imamo tri zunanje sodelavce. Kar polovica pa nas je doštudirala na ljubljanski FGG in prav vsak v ekipi je specialist za svoje področje.”


Marko Mesarič
univ. dipl. inž. geodezije, član ekipe Modri planet

 

“Poleg izkušenj iz prakse sem predvsem zaradi odličnega in širokega teoretičnega znanja, pridobljenega na FGG, z ekipo mednarodnih strokovnjakov prispeval, da je rudnik po 26 letih nenehnih problemov začel s proizvodnjo urana.”


Dr. Jure Klopčič
univ. dipl. inž. gradbeništva, konstrukcijska smer, doktoriral na UL FGG, zaposlen v rudniku urana Cigar Lake Mine, Canada

 

“… vsekakor pa na takih projektih ne bi mogel delovati brez znanja, ki sem ga pridobil na študiju stavbarstva na FGG.”


Milan Grašič
magister inženir stavbarstva, samostojni podjetnik

“V prihodnosti si želim še naprej delati z vodilnimi inženirji in znanstveniki, ki prispevajo k razvoju družbe in okolja.”


Dr. Janja Avbelj
univ. dipl. inž. geodezije, doktorirala na Tehnični univerzi v Münchnu, zaposlena v EUMETSAT, Darmstadt, Nemčija

 

“Z znanjem, ki sem ga pridobil na FGG, lahko inženirsko vrednotim in z interdisciplinarnimi znanji rešujem strokovne probleme.”


Benjamin Resnik
univ. dipl. inž. gradbeništva, konstrukcijska smer, zaposlen v javnem podjetju Vodovod SISTEMA B, Murska Sobota

 

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani redno izvaja:

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri