Select Page

Knjižnica UL FGG

Delovni čas knjižnice:

Jamova cesta 2
ponedeljek – četrtek od 8.00 do 15.00
petek od 8.00 do 14.00

Hajdrihova 28
ponedeljek–četrtek 11.00–15.00
petek 11.00–14.00


V poletnem času julij-september:

Jamova cesta 2: ponedeljek – petek od 8.00 do 14.00 ure

Hajdrihova 28: delovni čas bo določen glede na potrebe in bo objavljen na spletnih straneh fakultete.

Vpis v knjižnico

V knjižnico se lahko vpiše vsak državljan Republike Slovenije. Ob vpisu mora predložiti veljavni osebni dokument (osebno izkaznico, potni list, študentje indeks, dijaki pa dijaško izkaznico ali potrdilo o šolanju). Za redno vpisane študente UL, dijake in brezposelne osebe je uporaba knjižnice brezplačna. Pri naslednjih obiskih knjižnice študentje uporabljajo študentsko izkaznico, dijaki dijaško izkaznico, ostali člani pa člansko izkaznico knjižnice UL FGG. Člani knjižnice so lahko tudi tuji državljani, če študirajo ali delajo v Sloveniji.

 

Fondi knjižnice

Predstavitev knjižnice, knjižničnih gradiv in storitev

Navodila uporabnikom:

E-viri:

Založniška dejavnost

Ob prehodu v nov poslovni sistem znotraj UL je nakup učbenikov FGG mogoč le preko spletne knjigarne UL (poglavje TEHNIKA):

  1. Naročnik naroči in izvede plačilo preko spleta.
  2. Po prejetem dokazilu o plačilu bodo knjige kupcu izročene skladno z njegovo izbiro: v knjižnici ali preko pošte (pri tem pokrije stroške poštnine kupec).

Po prejemu podatkov o plačilu iz sistema UL bo gradivo nemudoma pripravljeno za prevzem v knjižnici ali odposlano kupcu.

Knjižnica UL FGG


Fakulteta izdaja več znanstvenih revij in drugih publikacij oziroma zaposleni sodelujejo v uredništvih spodnjih revij ali publikacij.

Geodetski vestnik

Geodetski vestnik je glasilo Zveze geodetov Slovenije (ZGS) in je odprtodostopna revija, ki izhaja štirikrat letno v tiskani in spletni različici. Glavni namen revije je zbirati in strokovni javnosti ponuditi znanstvene in strokovne članke, kjer so predstavljena najnovejša dognanja na področjih geodezije, geoinformatike, prostorskega planiranja ter sorodnih področjih. Uredništvo revije je na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, Univerza v Ljubljani.

Acta Hydrotechnica

Acta hydrotechnica je odprtodostopna mednarodna znanstvena revija, ki jo izdaja Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani. Revija izhaja s podporo Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Acta hydrotechnica objavlja izvirne znanstvene članke, kratke znanstvene prispevke, pregledne znanstvene članke ter strokovne članke s področij hidrotehnike, vodarstva, okoljskega inženirstva in sorodnih področij okoljskih znanosti. 

Igra ustvarjalnosti

Revijo izdajata v sozaložništvu Fakulteta za arhitekturo, Katedra za urbanizem, in Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, Univerze v Ljubljani. Revija objavlja recenzirane znanstvene članke, recenzije knjig, predstavitve raziskovalnih in strokovnih projektov, predstavitve delavnic, predstavitve znanstvenih in strokovnih srečanj, predstavitve strokovnih ogledov in znanstvenih kongresov in podobno.  

Študentski most

Študentski most je brezplačna revija, ki jo izdaja študentski svet Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani. Poslanstvo, namen in javni interes revije je obveščanje študentov in ostalih bralcev o aktualnem dogajanju na UL FGG. V reviji objavljamo strokovne in ostale člankov s področij, ki so zanimiva študentom in zaposlenim na FGG, objavljamo vtise študentov iz študijskih in ob študijskih dejavnostih ter informiramo bralce o novostih in aktualnih projektih iz področij gradbeništva, okoljskega gradbeništva, geodezije in vodarstva. 

Gradbeni vestnik

Gradbeni vestnik je glasilo Zveze društev gradbenih inženirjev in tehnikov Slovenije in Matične sekcije gradbenih inženirjev Inženirske zbornice Slovenije.

Letopis UL FGG

Fakulteta izdaja dvoletni letopis, ki v zgoščeni obliki ponuja prerez življenja in dela na fakulteti. je Branje letopisa kaže pogled, kaj je fakulteta storila, da čim manj boleče prebrodi splošno in gospodarsko krizo ter ohrani svoj položaj v okviru Univerze v Ljubljani, v Sloveniji in v mednarodnem prostoru. Delovanje fakultete je zaznamovala tudi skrb po ohranitvi kakovosti izvedbe študijskih programov, kar smo ob zmanjšanem vpisu novih študentov in zmanjšanju zanimanja za študij na fakulteti imeli kot svojo prioritetno skrb.

zaposleni telefon email
Nina Hočevar +386 1 4768 515 nina.hocevar@fgg.uni-lj.si
Elizabeta Kralj, univ. dipl. bibl. in prof. soc. +386 1 4768 537 elizabeta.kralj@fgg.uni-lj.si
Jelka Rovanšek, inž. str. +386 1 4768 515 jelka.rovansek@fgg.uni-lj.si
Barbara Šivec, univ. dipl. bibl. +386 1 4768 692 barbara.sivec@fgg.uni-lj.si
Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri