Select Page

Pravilnik o ukrepih proti nasilju nadlegovanju in trpinčenju določa ukrepe, s katerimi Univerza v Ljubljani ustvarja okolje, v katerem se spoštuje dostojanstvo vseh oseb ter postopek in ukrepe v primeru njegovega nespoštovanja. Pravilnik je stopil v veljavo s 1. marcem 2022, potem ko ga je na redni seji sprejel Senat Univerze v Ljubljani in na korespondenčni seji potrdil še Upravni odbor Univerze v Ljubljani.

V skladu s pravilnikom vsaka članica UL imenuje zaupne osebe, ki so posebej usposobljene za obravnavo nadlegovanja in h katerim se lahko obrnejo po pomoč študentke in študenti. Na UL FGG so bili kot zaupne osebe imenovani:

  • pred. dr. Aleš Golja, telefon: +386 1 4768 573, kabinet: 309 Jamova cesta 2
  • izr. prof. dr. Marjeta Kramar Fijavž, telefon: +386 1 4768 546, kabinet: 215 Jamova cesta 2
  • doc. dr. Peter Češarek, telefon: +386 1 4768 501, kabinet: 502 Jamova cesta 2
  • Romana Hudin, univ. dipl. angl. in nem., telefon: +386 1 4768 628, kabinet: 003 Jamova cesta 2

 Univerza v Ljubljani se zavzema za akademsko okolje, v katerem ni prostora za nasilje, spolno in drugo nadlegovanje ali trpinčenje. Nesprejemljivo je vsako vedenje ali ravnanje, ki žali dostojanstvo osebe, posega v osebnostne pravice in integriteto posameznice, posameznika ali ustvarja nevarno, zastraševalno, ponižujoče ali sovražno okolje. Univerza v Ljubljani se zavezuje k aktivni politiki ustvarjanja in ohranjanja akademskega okolja, v katerem se spoštuje dostojanstvo vseh oseb, ne glede na njihove osebne okoliščine. Vsi na Univerzi so dolžni spodbujati in razvijati spoštljivo sodelovanje ter si prizadevati za mirno reševanje morebitnih sporov.

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič je ob tem povedal: »S tem pravilnikom Univerza v Ljubljani stopa na pot družbeno ozaveščenih univerz, ki si prizadevajo za varna, sodelujoča in spoštljiva akademska okolja. Iskreno se zahvaljujem delovni skupini, ki je pripravila prvi delovni osnutek besedila in delovni skupini, ki je pripravila končno besedilo. Posebna zahvala za tvorno sodelovanje pri pripravi končnega besedila gre tudi Statutarni komisiji in njenemu predsedniku.«

Povezava:

Pravilnik o ukrepih proti nasilju nadlegovanju in trpinčenju

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri