Select Page

Študijski programi 3. stopnje

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani (UL FGG) skrbi tudi za izobraževanje na tretji stopnji, kjer izvaja doktorski študijski program Grajeno okolje, ki združuje štiri znanstvena področja:

Gradbeništvo

Geodezija

Načrtovanje in urejanje prostora

Geologija

Najobsežnejše znanstveno področje je Gradbeništvo. Študijsko področje Geodezije je v slovenskem prostoru zastopano le na UL FGG. Področje Načrtovanje in urejanje prostora je interdisciplinarno področje, zato je študij zanimiv za diplomante različnih programov. Študijsko področje Geologije je zasnovano tako, da pokriva vsa glavna polja geoloških znanosti, hkrati pa se usmerja tudi v specifičnosti geoloških razmer v širšem srednjeevropskem in sredozemskem prostoru.

Tem vedam se pridružuje še Varstvo okolja, ki se na UL FGG izvaja kot interdisciplinarni doktorski študijski program. Študiji so dinamični, znanstveno raziskovalno naravnani tako, da vzpodbujajo ustvarjalnost mladih doktorandov, ki so po zaključku študija sposobni samostojno izvajati najzahtevnejše znanstveno-raziskovalno delo.

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo redno izvaja doktorski študijski program:
UL FGG sodeluje pri izvajanju interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa:

Več informacij:

Monika Golobar

Referat za doktorski študij

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

Referat za doktorski študij
Hajdrihova 28, 1000 LJUBLJANA

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri