Select Page

Skladno s pogodbo o sofinanciranju dejavnosti NC SI FEANI, ki je bila podpisana 12. maja 1997 med Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru in Zvezo inženirjev in tehnikov Slovenije – ZITS (naslednica je Slovenska inženirska zveza – SIZ) s Slovenskim nacionalnim komitejem NC SI FEANI, je bil opravljen vpis inženirskih programov tehničnih in naravoslovnih fakultet Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru v FEANI INDEX.

 

FEANI INDEX je dokument, kjer so zbrani s strani FEANI EMC (European Monitoring Committee) preverjen inženirski programi evropskih univerz.

Nacionalni nadzorni odbor NMC FEANI je v letu 2014 pripravil ustrezen elaborat in ga v mesecu septembru 2014 predložil FEANI EMC. Dne 24. decembra 2014 so iz Bruslja posredovali obvestilo, da so programi potrjeni in bodo vneseni v FEANI INDEX.

Kot že zapisano so sedaj s strani FEANI priznani bolonjski inženirski programi prve in druge stopnje, ki imajo svoje korenine v predbolonjskih strokovnih in univerzitetnih programih. Absolventi inženirskih programov, ki so vpisani v FEANI INDEX, imajo skladno s pravili FEANI pravico, da si pridobijo naziv EUR-ING. Lahko pa pri SIZ (NC SI FEANI) zaprosijo na evropsko inženirsko kartico Engineering card (www.engineering-card.si), ki postaja vseevropski strokovni identifikacijski dokument za inženirje.

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri