Select Page

Izberi si poklic prihodnosti

Si lahko predstavljaš svojo okolico brez gradbenih objektov? Gradbeni inženirji sodelujemo pri projektiranju, gradnji, vzdrževanju, upravljanju in nazadnje tudi pri rušitvi stavb, mostov, jezov in drugih konstrukcij. Gradimo ceste, urejamo vodotoke, saniramo plazove.

Izberi geodezijo! Dinamičen interdisciplinaren poklic, ki ponuja delo v naravi, z ljudmi in najsodobnejšo tehnologijo. Inženir geodezije je nepogrešljiv pri gradnji objektov, prostorskem načrtovanju in upravljanju nepremičnin.

Sooblikuj prihodnost – ohrani čiste vire pitne vode, zagotovi zeleno energijo in protipoplavno varnost ter načrtuj sonaravne ureditve vodotokov. Postani inženir okoljskega gradbeništva!

Stavbar je oseba, ki se ukvarja s sodobnim, celovitim načrtovanjem stavb s poudarkom na medsebojnem vplivu uporabnika na stavbo ter stavb na okolje. Inženir stavbarstva je pri gradnji stavb vezni člen med arhitektom, gradbenikom, strojnikom in elektro inženirjem.

Prostorski načrtovalci se ukvarjajo z načrtovanjem urbanega in ruralnega prostorskega razvoja na različnih ravneh in so usposobljeni za izdelavo strateških in izvedbenih prostorskih načrtov, za delo v različnih sektorjih povezanih z načrtovanjem in urejanjem prostora, v upravi, razvoju, raziskovanju in na pedagoškem področju.

V prispevku na RTV Slovenija sta predstavljena dva poklica prihodnosti, za katera izobražujemo na fakulteti. http://bit.ly/2nBXyCi

Vabljeni k ogledu

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri