Select Page

Predmeti na FGG

Prometno inženirstvo B - GR UNI

Letnik izvajanja: 3. letnik
Študijski program: B - Gradbeništvo (UN)
Izvajalci: nosilec in izvajalec: izr. prof. dr. Marijan Žura
asistent: doc. dr. Rok Marsetič
asistent: asist. dr. Irena Strnad
ECTS 4 kreditne točke
Vsebina predmeta:

Enciklopedično spoznavanje prometnega inženirstva; osnove teorije prometnega toka; osnove o meritvah prometnih parametrov; osnove metode prometnega planiranja; analiza kapacitivnosti posameznih projektnih rešitev (vse vrste križišč); osnove upravljanja prometnih tokov s sodobnimi inteligentnimi transportnimi sistemi; osnove prometne varnosti; osnove prometne ekologije.

Namen predmeta:

Cilj prometnega inženirstva je

- spoznati se z inženirskimi metodami na področju cestnega prometa v smislu zagotovitve dovolj zmogljive, varne in okolju prijazne infrastrukture, ki mora ustrezati optimalnemu transportu ljudi in blaga.

 

Kompetence

- Opravljanje neposrednih delovnih nalog v družbah in ustanovah, ki se ukvarjajo z dejavnostmi na področju cestne infrastrukture.

- reševanje osnovnih tehničnih, tehnoloških, organizacijskih in drugih problemov v procesih povezanih s cestnim prometom in cestno infrastrukturo,

- uporabljanje osnovnih aplikacij in informacijske tehnologije na področju cestne infrastrukture.
Literatura:T. Maher. 2007. Prometno inženirstvo, skripta. Ljubljana, UL FGG,  278 str. Dostopno na:  http://www.pti.fgg.uni-lj.si.

James H. Banks. Introduction to Transportation Engineering. McGraw Hill.      


Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri