Select Page

Predmeti na FGG

Operativno planiranje in spremljanje projektov - B II - Gradb.

Letnik izvajanja: 1. letnik
Študijski program: B II - Gradbeništvo
Izvajalci: nosilec in izvajalec: doc. dr. Bojan Čas
asistent: asist. dr. Aleksander Srdić
ECTS 5 kreditnih točk
Vsebina predmeta:

Predavanja:

Operativno planiranje kot element vodenja projektov. Tehnika mrežnega planiranja in metoda kritične poti. Viri za izvedbo gradbenega projekta in njihova vključitev v projektni model. Optimizacija terminskega plana z vidika virov. Stroški gradbenih projektov in optimizacija terminskega plana z vidika stroškov. Elementi spremljave poteka izvedbe gradbenega projekta. Analiza zamud in porazdelitev odgovornosti. Tehnika planiranja lokacijskih planov (linearni plani in ciklogrami). Modeliranje projektnih tveganj v operativnih planih (stohastično planiranje).

Labaratorijske vaje: uporaba različnih programskih orodij za operativno planiranje gradbenih projektov
Namen predmeta: Cilji - Nadgraditi splošno znanje vodenja projektov z metodami in tehnikami operativnega planiranja - Podati ključne elemente terminskega plana in spremljajočih planov - Podati definicije optimalnosti operativnega plana - Podati poglobljeno znanje o tehnikah optimizacije operativnega plana - Podati elemente spremljave in analize plana ter ukrepanja pri odstopanjih. Pridobljene kompetence - Sposobnost izdelave detaljnega modela projekta - Razumevanje povezave med stroški, časom in kakovostjo kot ključnih parametrov operativnega plana - Sposobnost variantne obdelave modela in izdelave operativnega plana - Sposobnost uporabe računalniških orodij za različne tehnike operativnega planiranja.
Literatura:

Rodošek E. 1985. Operativno planiranje, učbenik. Ljubljana.

Hegazy, Tarek. 2002. Computer-based construction project management.

Griffis, Fletcher Hughes. 2000. Construction planning for engineers.

Project Management for Construction. Dostopno na: http://www.ce.cmu.edu/pmbook/index.html .
Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri