Select Page

Predmeti na FGG

Seminar iz železnic B II - GR

Letnik izvajanja: 2. letnik
Študijski program: B II - Gradbeništvo
Izvajalci: asistent: asist. Luka Trček
asistent: doc. dr. Robert Rijavec
ECTS 7 kreditnih točk
Vsebina predmeta:

Seminar

Podrobna seznanitev z naslednjimi tematikami: tehnologija železniškega prometa, propustnost železniških prog, vozni red, tehnologija dela vmesnih in ranžirnih postaj, vlečne sile lokomotiv, odpori vlakov in proge, spoznavanje postopkov za pričetek gradnje/nadgradnje ter obnove železniške infrastrukture in pridobitev uporabnega dovoljenja.

Samostojno delo

Reševanje praktičnih problemov iz vsakodnevne prakse (izdelava voznega reda, izračun kapacitete postaje ali odseka, priprava terminskega plana izvedbe del …).
Namen predmeta:

- Opravljanje zahtevnejših delovnih nalog v ministrstvu pristojnem za promet, Javni agenciji za železniški promet RS, v družbah železniške dejavnosti (pri nadzoru, pri izvajalcih gradbenih del ter pri upravljavcu železniške infrastrukture itd.).

- Reševanje zahtevnejših problemov povezanih z železniško infrastrukturo.

- Obvladovanje specifičnih postopkov, tehnologij in organizacije del pri gradnji in vzdrževanju železniške infrastrukture.
Literatura:

B. Zgonc. 1996. Železnice I. projektiranje, gradnja in vzdrževanje prog. Ljubljana, Univerza v Ljubljani FGG, 225 strani.
B. Zgonc. 2003. Železniški promet. Portorož, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za pomorstvo in promet, str. 3-42, 105-130.

Predpisi in standardi s področja železniške infrastrukture (spletna stran Ministrstva za promet RS, Javne agencije za železniški promet RS in Holdinga Slovenske železnice).
Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri