Select Page

Predmeti na FGG

Angleščina za gradbeništvo in geodezijo - skupni izbirni predmet

Letnik izvajanja: brez letnika
Študijski program: B - Gradbeništvo (UN)
Izvajalci: nosilec in izvajalec: izr. prof. dr. Monika Kavalir
ECTS 4 kreditne točke
Vsebina predmeta:

Angleška terminologija s področij: urejanja prostora, organizacije gradbenih del in gradbenega poslovanja, gradbenih materialov, temeljenja in geotehničnih gradenj, masivnih, jeklenih, lesenih konstrukcij, hidrotehnike, geodezije, varstva okolja, poslovne korespondence.

Namen predmeta:

Cilji

- Spoznati temeljno strokovno terminologijo v angleškem jeziku s področja gradbeništva, da lahko kasneje pri študiju uporablja angleško literaturo in spletne vire.

- Ponovitev in nadgradnja angleške slovnice, pridobljene v srednješolskem izobraževalnem programu, s posebnim poudarkom na jezikovnem slogu v strokovni literaturi in poslovni korespondenci.

 

Uporaba

- Omogočen je nadaljnji študij po tujih virih, med katerimi prevladujejo viri v angleščini.

- Sposobnost poslovne korespondence in pisanje krajših samostojnih strokovnih besedil.
Literatura:

M. Brkan, English for Students of Civil Engineerings, FG UM, 2009, 62 str.M. Horvatović, English for Civil Engineers, Naučna knjiga Beograd, 1991, 300 str.

Strokovni in splošni slovarji, n.pr.: D. Blockley, The new Penguin dictionary of civil engineering, Penguin book, 2005, 533 str.
Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri