UL FGG začenja v okviru študija Vodarstvo in okoljsko inženirstvo sodelovati pri skupnem magistrskem študiju s Zürich University of Applied Sciences (ZHAW) iz Švice, ki se nahaja v Wädenswilu ob Züriškem jezeru. To sodelovanje že omogoča pedagogom in študentom izmenjave, prakse za krajše ali daljše obdobje, v prihodnosti pa bo mogoče opravljanje magistrske naloge na obeh inštitucijah (opravljanje “double degee” zaradi formalnosti ne pred 2018/2019), somentorstva s pedagogi ZHAW pri zaključnih delih pa so že mogoča. ZHAW je izrazito usmerjena v prakso in k sodelovanju z industrijo.

V študijskem letu 2017/2018 so na ZHAW na razpolago številni predmeti, ki se izvajajo v angleškem jeziku. Nabor in vsebine predmetov si lahko ogledate na spodnji povezavi.

 

Še nekaj osnovnih informacij o študiju Natural Resource Management na ZHAW, v katerem poteka sodelovanje:

Objectives: Students taking the MSc Natural Resource Management will develop the advanced skills required for carrying out expert work and research on practically-oriented topics with a view to real-world applica-tions. The degree will enable graduates to work in specialized and transdisciplinary teams in develop-ment, consultancy, research and industry. They will be able to take responsibility for the design and execution of complex and solution-oriented projects at a high academic level.

Profile and Majors: Within the MSc Natural Resource Management, students choose a study programme with either a socio-economic or a scientific profile. They also opt for one of the following areas of specialization, which are then explored either from the socio-economic or from the natural sciences perspective:

  • Biodiversity and Ecosystems
  • Environmental systems and Food
  • Energy and Resource efficiency


The profiles and the specializations are not strictly separated:
there will be exchanges between and within the areas of specialization throughout the whole semester.

 

Podrobnejše informacije