Vabljeni na sejem Informativa 2020

Na Gospodarskem razstavišču bo v petek, 24. 1., in soboto, 25. 1. 2020, med 9. in 18. uro, potekala že 12. Informativa – največji sejem izobraževanja in poklicev v Sloveniji. Informativa na enem mestu ponuja pregled izobraževalnih programov, dodatnega izobraževanja, vseživljenjskega učenja ter nudi informacije o poklicih in možnostih zaposlitve. Obiskovalci se bodo lahko udeležili tudi številnih zanimivih delavnic.

 Z dodiplomskimi in podiplomskimi študijskimi programi se bo predstavila tudi Univerza v Ljubljani, v sklopu katere bo imela svoj razstavni prostor tudi Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo. Bodočim študentom se bomo predstavili z zanimivimi vsebinami in eksperimenti, iz prve roke pa bodo dobili tudi vse informacije o študiju gradbeništva, geodezije in vodarstva ter o vseh obštudijskih dejavnostih.


Zanimive predstavitve študijskih programov

Na Informativi bomo obiskovalcem z zanimivimi predstavitvami približali študijske programe gradbeništva, geodezije ter vodarstva in okoljskega inženirstva, hkrati pa jim bomo predstavili tudi možnosti za zaposlitev po končanem študiju.

 

Preko posebnega modela Aqualibrium bomo obiskovalcem prikazali delovanje vodovodnega sistema in pomen enakomerne oskrbe z vodo. Predstavili jim bomo principe informacijskega modeliranja stavb in postopek ustvarjanja digitalnega modela zgradbe, po katerem se bodo lahko sprehodili s pomočjo VR očal. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi brezpilotni letalnik (dron), ki omogoča izdelavo navideznega 3D modela, s katerim lahko tloris objekta prikažemo kot »obogateno resničnost«. Predstavili pa jim bomo še pravila in načine letenja ter postopek modeliranja posnetkov, pridobljenih s pomočjo letalnika. Spoznali bodo lahko tudi delovanje posebnega laserskega skenerja, s katerim bomo poskenirali prostor z obiskovalci in si na ekranu ogledali oblak točk.