Select Page

Kratek vodič po UL FGG za bruce

Kako so označene učilnice in kje se nahajajo?

Učilnice v stavbi na Jamovi 2 so označene tako, da rimska številka pomeni številko nadstropja (I, II, III, VI). Arabska številka pa pomeni številko učilnice v tistem nadstropju (1, 3, 3, 4). Stavba FGG je razdeljena tako, da so na strani glavnega vhoda (gleda proti Jamovi), kabineti profesorjev, na nasprotni (gleda proti Tržaški) pa so učilnice.

Katera učilnica je H-10?

Črka H označuje stavbo, ki se nahaja na Hajdrihovi ulici 28. Tja lahko pridete tako, da se iz glavne stavbe fakultete odpravite v smeri Viča in za parkom zavijete levo (glej spodnji zemljevid). Čas hoje je približno 10 minut.

Ali lahko uporabljam knjižnico?

Seveda! Knjižnica ima svoje prostore na dveh lokacijah – v glavni stavbi v pritličju ter na Hajdrihovi 28. Več o knjižnici lahko poiščeš na strani od knjižnice: https://www.fgg.uni-lj.si/organizacijske-enote/knjiznica/

Kje lahko kopiram zapiske?

Najenostavnejša je uporaba Printboxa, ki se nahaja v avli na Jamovi 2. V bližini fakultete je tudi kopirnica Kaktus.

Kje so kabineti profesorjev?

Nahajajo se v medetažah, označeni so z arabskimi številkami. Profesorji vas bodo z veseljem sprejeli v svojih kabinetih v okviru govorilnih ur, ki so objavljene skupaj s številko kabineta na spletni strani FGG.

Kdaj so uradne ure referata za študijske zadeve?

Ponedeljek in sredo od 12.00 do 14.30 ure, v torek in petek pa od 10.00 do 13.00 ure. Vhod se nahaja pri vratarnici – desno od glavnega vhoda. Obvestila so objavljena na spletni strani FGG, pomembnejša obvestila pa lahko prejemate tudi na lasten e-poštni naslov, če uporabite to opcijo na Spletnem referatu. Več o študijskem referatu najdeš na povezavi:

Ali lahko uporabljam računalnike v računalniških učilnicah?

Seveda lahko. Na vratih vsake računalniške učilnice je nalepljen razpored, kdaj je učilnica zasedena. Ko je prosta lahko uporabljate računalnike za delo. Če imate s seboj lastne računalnike, lahko za delo uporabite tudi mizice, ki so postavljene na hodnikih pred predavalnicami, ter mize, ki se nahajajo v kotičku pri avtomatih v prvem nadstropju Jamove 2.

Pomembnejši dogodki se bodo nahajali v Svečani dvorani. Ta se nahaja v drugem nadstropju in jo lahko prepoznate po oblazinjenih vratih.

Ali lahko uporabljam dvigalo?

Da! Dvigala na tisti strani, kjer so učilnice (stran, ki gleda na Tržaško cesto), so namenjene študentom, dvigala na drugi strani (stran, ki gleda na Jamovo cesto), pa profesorjem.

Kam se lahko odpravim na kosilo?

Najbližja menza je FGG Gradbinček na fakulteti v drugem nadstropju. Odprta je vsak dan od 8.00 do 15.00 ure. Vsak teden lahko najdeš tudi osvežene menije bližnjih restavracij na povezavi: https://www.fgg.uni-lj.si/studenti/prehrana/

Najbližje lokacije restavracij so:

  • Mirje – italijanska restavracija (poleg avtobusne postaje Tobačna)
  • Marjetica – menza (poleg stare Tobačne)
  • Pub Legende – okrepčevalnica (poleg diskoteke Cirkus)

Vse informacije o vrednostih doplačil, lokacijah restavracij, dnevnih menijih lahko najdete na spletni strani: http://www.studentska-prehrana.si

Spletna stran UL FGG za študente

Vse informacije o študiju in fakulteti dobiš tudi na spletni strani UL FGG: www.fgg.uni-lj.si Na hitri povezavi Študenti imaš najbolj uporabljene povezave do spletnega referata, spletne učilnice, urnikih, izpitnik rokih, pravilnikih in obrazcih …

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri