Select Page

Odprtje razstave “Radnička v ne/nastajanju”

Univerza v Ljubljani – Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo / Katedra za prostorsko planiranje
Sveučilište u Zagrebu – Arhitektonski fakultet / Katedra za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu

V okviru Meseca prostora vas vabimo na odprtje razstave del študentov Prostorskega načrtovanja, UL FGG, in del študentov arhitekture, SZ FA, 2016/2017, ki bo v četrtek, 26. 10. 2017, ob 13.00 uri v avli UL FGG.

 

“Radnička v ne/nastajanju” – načrtovanje jugovzhodnega vhoda v Zagreb


Eno od obeležij razvoja in širjenja Zagreba v 20. stoletju je bilo umeščanje komunalnih in gospodarskih dejavnosti na obrobju mesta, s čimer so se želeli zagotoviti pogoji za izboljšanje kakovosti življenja in higiensko-tehnična zaščita mestnega območja. Eno takšnih območij je tudi »vzhodna diagonala«, to je območje ob Radnički cesti, ki je bilo nekoč namenjeno le za industrijske objekte. S sodobno širitvijo mesta in z razširitvijo letališča so nastale nove potrebe po funkcionalni in oblikovni preobrazbi tega območja. Študenti so delo začeli z raziskovanjem pomena in vloge obravnavnega območja v odnosu do širšega mestnega prostora. Analizirali so obstoječe stanje in načina izrabe prostora ter predlagali celovite koncepte urbanističnega razvoja mestne poteze od letališča Pleso do Slavonske avenije.

Vljudno vabljeni!

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri