Select Page

Blaž Petovar, ki je lansko leto zaključil magistrski študij Geodezija in geoinformatika z magistrskim delom: »Primerjava različnih modelov geoida na območju Slovenije«, mentor doc. dr. Miran Kuhar, somentorja: doc. dr. Božo Koler in Klemen Ritlop, se je s svojim magistrskim delom uvrstil med finaliste natečaja evropskega združenja CLGE za najboljša zaključna dela s širšega področja geodezije:

https://www.clge.eu/2022/clge/clge-young-surveyors-contest-finals-register-and-save-the-date

Blaž je v odzivu na svojo izkušnjo zapisal mentorju: »… je pa potrebno reči, da so imeli tudi drugi tekmovalci res odlične teme ter predstavitve. Tako da nisem preveč razočaran – se mi ne zdi, da sem “zapravil” zmago, toliko kot so si jo ostali res “zaslužili” – če rečem malo po športno … So bile pa preostale teme predvsem v krogih laserskega skeniranja, izdelanih GIS aplikacij oz. vtičnikov ter podatkih prostorskega načrtovanja. Ena tema je bila celo izdelava 3D vmesnika z vključenimi VR oz. AR elementi – res navdušujoče … Za prihodnja leta bi priporočal, da se prijavi tudi kakšen študent, ki ima mogoče res kak svoj izdelek oz. aplikacijo/izdelan algoritem … – se je videlo, da komisijo takšne stvari zelo zanimajo. Vsekakor bi pa priporočal našim študentom prijavo na tekmovanje kar vsako leto … Je res zanimivo sodelovati, izkušnje so neprecenljive, pa tudi nagrade so lepe …«

Zmagovalci natečaja so bili objavljeni na INTERGEO:

https://www.clge.eu/2022/clge/clge-young-surveyors-contest-2022-winners-announced-at-intergeo

Čestitke tako Blažu kot mentorju in somentorjema – gre za lep uspeh, saj je na natečaj prispelo kar 36 prijav!

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri