Select Page

Izr. prof. dr. Dušan Kogoj je ob dnevu Fakultete za gradbeništvo Univerze v Sarajevu prejel najvišje priznanje »Prijatelj fakultete« za izjemen doprinos k napredku, razvoju in promociji fakultete.

Iskrene čestitke!

Obrazložitev:
Izr. prof. dr. Dušan Kogoj, dipl. inž. geod. je bil kot zunanji sodelavec dolgoletni predavatelj pri velikem številu predmetov na Oddelku za geodezijo in geoinformatiko Gradbene fakultete Univerze v Sarajevu. V težkih časih, ko Fakulteta za gradbeništvo ni imela lastnega kadra za organizacijo in izvedbo pedagoškega procesa, je profesor Kogoj vložil veliko truda in napora, da je pedagoško delo na fakulteti uspešno teklo.

Uspešno sodelovanje in prijateljske vezi Oddelka za geodezijo in geoinformatiko Gradbene fakultete Univerze v Sarajevu in Oddelka za geodezijo UL FGG trajajo zvezno dve zadnji desetletji, pri čemer je imel profesor Kogoj glavno vlogo pri vzpostavljanju tega sodelovanja. Resnično je mogoče reči, da je UL FGG v veliki meri zaslužna, da je Gradbena fakulteta v Sarajevu čvrsto vsidrana kot vodeča visokošolska in znanstvenoraziskovalna inštitucija Bosne in Hercegovine s področja geodezije in geoinformatike, pri čemer je občutno povečana tudi njena mednarodna prepoznavnost.

Profesor Kogoj je bil mentor velikemu številu študentov, ki so študirali na Fakulteti za gradbeništvo v Sarajevu na predbolonjskem študiju geodezije. Pod njegovim mentorstvom so magistrirali tudi številni študentje druge stopnje bolonjskega študija geodezije in geoinformatike. Bil je tudi mentor dvema doktorandoma, ki sta zdaj učitelja na Fakulteti za gradbeništvo.

Profesor Kogoj je Gradbeni fakulteti UNSA priskrbel vredno donacijo geodetske merske opreme, ki je nujno potrebna pri pedagoškem delu za izvedbo praktičnega terenskega dela že v prvem letu študija. Pomembna donacija geodetske opreme je v veliki meri prispevala k izboljšanju kakovosti študija na Fakulteti za gradbeništvo Univerze v Sarajevu.

Priznanje je podelil prodekan za izobraževalno in znanstveno raziskovalno področje prof. dr. Mirza Pozder

Nagrajenec v družbi predstojnika Oddelka za geodezijo in geoinformatiko prof. dr. Admirja Mulahusića in izr. prof. dr. Nedima Tuna

Priloga 1 [PDF]
Priloga 2 [PDF]

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri