Select Page

Minuli petek, 19. 1., in soboto, 20. 1., se je na Gospodarskem razstavišču odvil največji sejem izobraževanja in poklicev v Sloveniji – 15. Informativa. Tudi letos je imela Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo na sejmu svoj razstavni prostor, kjer smo se bodočim študentom predstavili z zanimivimi vsebinami in eksperimenti, iz prve roke pa so dobili tudi informacije o študiju gradbeništva, geodezije ter vodarstva in okoljskega inženirstva. Prav tako so se dijaki na stojnici lahko seznanili z vsemi obštudijskimi dejavnostmi, ki jih izvajamo na fakulteti.

Študentke in študenti UL FGG so dijakom, ki jih je zanimala naša stojnica, odgovarjali na vprašanja, kako poteka študij na UL FGG in o možnostih zaposlitve po končanem študiju, ter jim na praktičen način pokazali, kaj vse se učimo na fakulteti. Ogledali so si lahko daljinsko vodeni letalnik (dron), elektronski tahimeter  in laserski skener, preizkusili model premeščanja sedimentov in nosilnosti lesenih konstrukcij mostov ter si nadeli VR očala.

Letošnja novost je bila posebna stojnica, na kateri so se predstavila združena vodarska podjetja, ki želijo mladim približati poklic vodarja. V soboto, 20. 1., pa je doc. dr. Primož Banovec na velikem forumu Informative izvedel tudi predavanje »Vodne ujme – vodarstvo poklic prihodnosti«, kjer so se lahko tako dijaki kot osnovnošolci seznanili s tem poklicem.

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri