Na Oddelku za geodezijo Fakultete za gradbeništvo in geodezijo pri Univerzi v Ljubljani (UL FGG) smo med 12. in 19. junijem 2022 gostili partnerje projekta Erasmus+ GeoTAK, katerega cilj je razviti interdisciplinarne podiplomske študijske programe in krepiti raziskovalno sodelovanje na področju geoinformacijskih tehnologij v Armeniji in Kirgiziji. Udeležence dogodka so posebej nagovorili dekanja UL FGG, prof. dr. Violeta Bokan Bosiljkov, predstojnica Oddelka za geodezijo na UL FGG, izr. prof. dr. Anka Lisec, ter predstojnik doktorskega študija Grajeno okolje na UL FGG, prof. dr. Krištof Oštir.

Srečanje v Ljubljani je bilo namenjeno razvoju podiplomskih študijskih programov ter usposabljanju pedagoškega in raziskovalnega kadra na področju geoinformacijskih tehnologij v partnerskih inštitucijah v Armeniji in Kirgiziji. Vsebina usposabljanja je bila osredotočena na uporabo geoinformacijskih tehnologij v upravljanju zemljišč, s posebnim poudarkom na UAV fotogrametriji in obdelavi satelitskih podatkov za kartiranje in analizo rabe zemljišč. V drugem delu programa smo imeli intenzivno delavnico, katere cilj je bil pripraviti vsebine za napredne doktorske študijske programe na področju geoinformacijskih tehnologij partnerskih institucijah v Armeniji in Kirgiziji.

Program je popestrila strokovna ekskurzija. Najprej smo najprej obiskali mednarodno zelo uspešno geoinformacijsko podjetje Flycom Technologies, kjer so se udeleženci seznanili s projekti in delovnimi procesi na področju mobilnega in letalskega zajema prostorskih podatkov ter njihove obdelave. Sledil je obisk Nordijskega centra Planica, kjer so predstavili projekt projektiranja, umeščanja in izvedbe tega centra s posebnim poudarkom na uporabi geoprostorskih podatkov pri umeščanju objektov v prostor. Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo gostiteljem v podjetju Flycom Technologies in Nordijskem centru Planica za izredno zanimiv program!

Več informacij: https://geotak.webs.upv.es

Projekt je financiran v okviru programa Erasmus+ Evropske unije [617695-EPP-1-2020-1-ES-EPPKA2-CBHE-JP]

 

Dogodek je bil izveden v hibridni obliki, saj se projektni partnerji iz Armenije niso mogli udeležiti srečanja v Ljubljani.

Dogodek je bil izveden v hibridni obliki, saj se projektni partnerji iz Armenije niso mogli udeležiti srečanja v Ljubljani.

Obisk Nordijskega centra Planica.

Udeleženci delavnice za pripravo vsebin doktorskih študijev z gostom prof Marekom Frankowiczem (četrti z leve).

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri