Select Page

Konzorcij študentskih svetov Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, Fakultete za strojništvo in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je včeraj, 27. februarja, v Cankarjevem domu organiziral okroglo mizo z naslovom JEDRSKA ENERGIJA – varna prihodnost ali tveganje?. Na okrogli mizi so soočili mnenja študentov, bodočih strokovnjakov na področjih gradbeništva, strojništva, elektrotehnike, matematike in fizike glede izgradnje drugega bloka jedrske elektrarne Krško.

Na dogodku so študentje poudarili ključne prednosti, ki jih za varnejšo in trajnostno prihodnost prinaša jedrska energija, in pozdravili projekt izgradnje drugega bloka jedrske elektrarne Krško (Jek 2). V današnjem času globalnega segrevanja in podnebnih sprememb po njihovem mnenju jedrska energija igra zelo pomembno vlogo. Z njo se namreč v ozračje ne sproščajo toplogredni plini, okoljski oz. ogljični odtis jedrskih elektrarn pa je majhen v primerjavi z drugimi tehnologijami za proizvodnjo električne energije.

Kot je za STA dejal predsednik študentskega sveta Univerze v Ljubljani in predsednik študentskega sveta Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Nejc Tacer, so z okroglo mizo želeli poudariti, da se tudi mladi zanimajo za družbeno pomembna vprašanja.

O čem vse so še govorili na dogodku, si lahko preberete na naslednji povezavi: https://krog.sta.si/3272930/studenti-na-okrogli-mizi-poudarili-kljucno-vlogo-jedrske-energije-za-varnejso-in-trajnostno-prihodnost.

Člani okrogle mize na odru

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri