Select Page

Na 31th International Urban Planners Exhibition Društva urbanistov Republike Slovenije je projekt Pomorski prostorski plan Slovenije, pri katerem je sodeloval tudi doc. dr. Gregor Čok s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, prejel 2. nagrado v kategoriji Regional spatial plans and spatial plans of special purpose areas.

Pomorski prostorski plan je prvi tovrstni prostorski akt v Sloveniji. Plan usklajuje dejavnosti in rabe na morju in kopnem, določa hierarhijo rabe vodnih zemljišč in hkrati določa pravila za načrtovanje posegov v ožjem obalnem pasu. Plan prinaša številne inovacije na področju načrtovanja prostora in upravljanja morskega okolja. Leto in pol po implementaciji se plan že učinkovito izvaja in dosega svoje cilje.

Pri projektu so poleg dr. Gregorja Čoka sodelovali še Manca Plazar, Andrej Mlakar in Blaž Repe.

Prejemnikom nagrade iskreno čestitamo!

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri