Select Page

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, je 13. in 14. februarja gostila pripravljalni seminar na sklop e-izobraževanj EduServ 2023, ki ga tradicionalno organizira EuroSDR in letos obeležuje že 21 zaporedno izvedbo. Udeležence sta v uvodu pozdravila prof. dr. Joep Crompvoets, generalni sekretar EuroSDR, in izr. prof. dr. Anka Lisec, predstojnica Oddelka za geodezijo pri UL FGG in vodja EuroSDR komisije 5.

Letno EuroSDR v okviru programa EduSERV ponudi štiri dvo-tedenske sklope izobraževanj na daljavo, le uvodni dvodnevni seminar je praviloma organiziran v fizični obliki. Teme letošnjih izobraževanj na daljavo, ki se izvajajo od marca do junija, so:

  • Povezovanje 3D modelov mest in BIM: GeoBIM (Francesca Noardo, Open Geospatial Consortium Europe, Belgija; Ken Arroyo Ohori, TU Delft, Nizozemska);
  • Klasifikacija 3D oblaka točk za namene kartiranja (Michael Koelle in Norbert Haala, Univerza v Stuttgartu, Nemčija; Fabio Remondino, Fondazione Bruno Kessler, Italija);
  • Daljinsko zaznavanje in zaznavanje sprememb s časovnimi vrstami podatkov Sentinel (Krištof Oštir, Bujar Fetai, Matej Račič, Univerza v Ljubljani, Slovenija);
  • Vzdržni poslovni modeli za odprte geoprostorske podatke (Joep Crompvoets, KU Leuven, Belgija; Frédéric Cantat, Institut National de l’Information Géographique et Forestière, IGN, Francija).

EuroSDR (angl. European Spatial Data Research, prej OEEPE) je vseevropsko združenje, katerega začetki delovanja segajo sicer v daljne leto 1953. Glavni namen združenja je krepiti povezovanje in prenos znanja na področju prostorskih podatkov in prostorske informacijske infrastrukture med akademsko/raziskovalno sfero in državnimi institucijami. Izobraževalni program je tako eden izmed glavnih dejavnosti združenja EuroSDR. Slovenija je preko Geodetske uprave RS, Geodetskega inštituta Slovenije in Fakultete za gradbeništvo in geodezijo pri Univerzi v Ljubljani članica tega združenja od leta 2014.

Več informacij o izobraževalnih programih in delavnicah EuroSDR je na voljo: http://www.eurosdr.net/

Udeleženci tečaja EduServ21 na UL FGG.

Izobraževalni sklop na temo daljinskega zaznavanja za spremljanje sprememb v prostoru vodi ekipa z UL FGG pod vodstvom prof. Krištofa Oštirja.

 

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri