Select Page

Tudi letos bomo v sodelovanju z Zavodom za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo organizirali Poletno šolo gradnje in okolja. Od 1. do 5. julija bomo za učence od 12. leta dalje pripravili številne zanimive aktivnosti, preko katerih bodo lahko spoznali praktično delo inženirjev gradbeništva, geodezija in vodarstva. Glavne aktivnosti bodo potekale vsak dan med 9. in 14. uro.

 Učence čaka pester teden s številnimi aktivnostmi

Udeleženci bodo preizkusili svoje orientacijske sposobnosti in hkrati spoznavali različne geodetske vsebine in instrumente. Postavili se bodo tudi v vlogo prostorskega načrtovalca in skozi igro sodelovali pri prostorskem razvoju naselij. Izvedeli bodo, zakaj je pomembna osončenost stavb, in s pomočjo različnih geometrij spoznavali vpliv okolice na osončenost stavb.

Spoznali bodo pot vode

Pozornost bomo posvetili tudi vodi in se v manjših skupinah podali na pot vodne kapljice – za hitrejši napredek bo pomembno sodelovanje, skozi igro pa bodo učenci izvedeli več o padavinah, čiščenju odpadne vode, ravnanju z odpadki, naravnih nesrečah …

Ali je kaj trden most?

Tudi o mostovih bomo povedali marsikaj zanimivega in uporabnega – pridobljeno znanje bodo udeleženci uporabili, ko bodo mostove gradili. Naredili bodo namreč most iz špagetov ter preizkusili njegovo trdnost. Izvedeli bodo tudi, kaj je da Vincijev most, in ga sestavili še sami.

Ekskurzija

Kot vsako leto nas čaka tudi ekskurzija. Letos se bomo podali v Tehniški muzej Bistra, v Aerodiumu v Logatcu pa se bomo preizkusili v letenju. Na poti si bomo ogledali še zanimive »vodarske« objekte.

Čaka nas pester teden, poln zanimivih informacij, zabavnih doživetij in novih poznanstev.

 Več informacij in prijave: https://zotks.si/tabori/poletna-sola-gradnje-in-okolja-fgg-2024/

 

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri