Select Page

Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo bomo tudi letos organizirali tehniški dan. V petek, 8. marca, bodo lahko osnovnošolci vstopili v svet gradbeništva, geodezije ter okoljskega inženirstva in izvedeli več o poklicnih možnostih po končanem študiju. Na ta dan bomo pripravili številne zanimive delavnice, eksperimente, skupinske naloge in oglede laboratorijev ter tako mladim približali inženirske poklice. Tokrat nas bodo obiskali učenci OŠ Loka Črnomelj, OŠ Nove Fužine in OŠ Bežigrad.

Delo gradbenikov, geodetov in okoljskih inženirjev bodo učenci spoznavali preko zanimivih interaktivnih delavnic ter poizkusov. Sestavljali bodo lahko različne konstrukcije in opazovali sile, ki delujejo nanje, se seznanili z vzroki, vrstami in posledicami potresov ter preizkušali gradbene materiale in mehaniko tal v laboratorijih.

Vsi tisti, ki jih zanima področje geodezije, bodo lahko odkrivali, kje so sateliti, koliko jih je, kako jih spravimo v tirnico okrog Zemlje ter kaj in kako z njimi opazujemo. Mladim nadobudnežem bomo predstavili tudi letalnik oz. dron ter pravila in načine letenja, hkrati pa jim prikazali postopek modeliranja posnetkov z letalnika ter izdelke v digitalni in fizični obliki (3D-tisk).

Na delavnici Model podzemne vode pa bomo skupaj opazovali, kako so vodotoki in podtalnica med seboj povezani.

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri