Select Page

CIPRA Slovenija skupaj z Oddelkom za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organizira študentski forum: Mikrofon podnebju: znanje in kompetence za odzivanje na podnebne spremembe: varstvo biodiverzitete in javno zdravje.

V zadnjih letih se vse intenzivneje soočamo s posledicami podnebne krize. Prehod v podnebno nevtralno družbo je izziv in obenem tudi priložnost za ustvarjanje boljše prihodnosti za vse. Mlade želimo opolnomočiti in pripraviti na prihajajoče izzive, saj bodo kot bodoči odločevalci in strokovnjaki ustvarjali znanstveno, politično in družbeno podnebno pravično prihodnost.

Mlade bomo seznanili s podnebnimi vsebinami na področju zdravja, zelenih površin v mestih, odzivanja biodiverzitete na podnebne spremembe ter ključnih strateških dokumentov s področja javnega zdravja in biodiverzitete.

Forum je namenjen vsem študentom in mladim zaposlenim, ki svoje znanje in zavedanje o podnebnih spremembah želijo poglobiti in podpreti s kompetencami potrebnimi za prehod v nizkoogljično družbo.

Tabor bo potekal od petka, 14. 10. 2022 do nedelje, 16. 10. 2022 na Filozofski fakulteti (Aškerčeva 2, Ljubljana).
Prijave so odprte do 7. 10. 2022 preko spletnega obrazca: https://forms.gle/CPFegaGhzKVLzHLs5

Dogodek je v celoti brezplačen, vključena je tudi možnost prenočevanja v Ljubljani.

Več informacij in program tabora se nahaja v vabilu v priponki in na spletni strani.

Na vas se ponovno obračamo s prošnjo, da vabilo razširite po vaših medijih (družbenih omrežjih, mailing listah in spletni strani). Doseči želimo čim širši krog študentov, različnih smeri študija in jim razviti zavest o okoljskih posledicah vsakodnevnih odločitev, ki jih sprejemamo v profesionalnem, kot tudi zasebnem življnju. Okrepiti želimo zavest o moči posameznika in množice pri reševanju podnebnih in ostalih okoljskih izzivov.

Delite lahko tudi naš dogodek ali objavo na facebooku: https://fb.me/e/6DLfDcd3d, https://www.facebook.com/CIPRASlovenija/posts/pfbid0PyApojjP7eCkMoAXmhZNp8Ry3wGvhZj9ud8dSDu5DfciXdCva9VTEXFRNTTzq1dgl
ali Instagram objavo: https://www.instagram.com/p/CjPkq_0IZ5B/?utm_source=ig_web_button_share_sheet.

Vljudno vabljeni!

Celotno vabilo [PDF]

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri