Select Page

V Velenju se bo 22. in 23. septembra odvijal tradicionalni 50. geodetski dan. Za prvi geodetski dan sicer šteje vseslovenski posvet o izzivih stroke iz leta 1968, geodetski dan pa je hitro postal osrednji strokovni forum za širše področje geodezije in upravljanja prostora, ki se je z nekaj izjemami izvedel vsako leto. Poleg petdesetega jubileja, ki bo posvečena četrtkova slavnostna akademija, bomo na geodetskem dnevu posebno pozornost namenili tudi 200-letnici izmere Triglava.

Tematsko letošnji geodetski dan naslavlja izzive širše geodetske stroke v povezavi z digitalno preobrazbo in zahtevami trajnostnega prostorskega razvoja. V okviru dvodnevnega dogodka, kjer se nam bodo pridružili ugledni gostje, predstavniki sorodnih stanovskih združenj in akademske sfere iz Slovenije ter tujine, se bodo zvrstila zanimiva predavanja strokovnjakov, sam dogodek pa bo zaključila okrogla miza, kjer bodo udeleženci okrogle mize razpravljali o kadrovskih izzivih stroke. Strokovni posvet bo na razstavnem prostoru spremljala predstavitev najnovejših tehnoloških rešitev in dosežkov podjetij in institucij s področij geodezije in geoinformatike.

Geodetski dan organizirata Zveza geodetov Slovenije in Celjsko geodetsko društvo v sodelovanju s Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo pri Univerzi v Ljubljani, Ministrstvom za okolje in prostor RS – Geodetsko upravo RS, Inženirsko zbornico Slovenije, Združenjem geodetskih izvajalcev GIZ-GI ter Geodetskim inštitutom Slovenije.

Več informacij je na voljo na spletni strani: http://www.geodetskidan.si

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri