Select Page

Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo si prizadevamo, da bi inženirske poklice ter svet gradbeništva, geodezije in vodarstva približali mladim. S tem namenom smo skupaj s Tehniškim muzejem Slovenije med 21. in 26. marcem organizirali Dneve gradnje in okolja. Sodelavci in študentje vseh treh študijskih smeri UL FGG smo tako s pomočjo interaktivnih prikazov na Dnevih gradnje in okolja v Bistri 7. razredu OŠ Lavrica in 1. letniku Vegove srednje tehniške šole predstavili svojo raziskovalno dejavnost.

Pripravili smo raznovrstne delavnice

Na Dnevih gradnje in okolja smo izvedli kar nekaj zanimivih delavnic. Ker so mostovi eni najbolj prepoznavnih, pa tudi zahtevnih inženirskih objektov, so lahko šolarji svoje spretnosti preizkusili na delavnici Gradnja mostov, na delavnici, Kako gledamo na Zemljo iz vesolja, pa so vsi tisti, ki jih zanima področje geodezije, lahko odkrivali, kje so sateliti, koliko jih je, kako jih spravimo v tirnico okrog Zemlje ter kaj in kako z njimi opazujemo. Na delavnici 3D modeli in obogatena resničnost smo mladim nadobudnežem predstavili letalnik ter pravila in načine letenja, hkrati pa jim prikazali postopek modeliranja posnetkov z letalnika ter izdelke v digitalni in fizični obliki (3D-tisk). Veliko navdušenja pa sta poželi tudi delavnici Model premeščanja rečnih sedimentov, na kateri smo s spreminjanjem naklona rečne struge ponazorili vodotoke v različnih okoljih, od alpskega do nižinskega sveta, in delavnica Model podzemnega toka vode, na kateri so učenci opazovali, kako so vodotoki in podtalnica med seboj povezani.

V nedeljo pa so se lahko skoraj vseh prikazov udeležili redni obiskovalci muzeja.

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri