Select Page

V ponedeljek, 4. septembra, je minil točno en mesec po prvih uničujočih poplavah v Sloveniji. Tej temi so se zato posvetili v oddaji Dobro jutro na TV Slovenija 1, v kateri so spregovorili o izrednih vremenskih razmerah letošnjega poletja, uveljavljanju škode na zavarovalnicah in o sanacijah poplavnih območij in protipoplavnih ukrepih. Gost oddaje je bil tudi doc. dr. Primož Banovec s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo. Med drugim je odgovoril na vprašanje, kaj storiti s poplavnimi območji, katera območja so najbolj ogrožena in kateri so prioritetni poplavni ukrepi, o katerih moramo razmisliti.

»Žalostno je, da vsi spremljamo podnebne spremembe, jih poskušamo razumeti, tudi stroka se o tem pogovarja zelo intenzivno že 20 let. Vedeli smo, da se gibljemo v negotovem območju in zdaj vemo, da je to res. Zavedati se moramo, da se takšni dogodki, kot so bile nedavne poplave, lahko zgodijo in da smo vsaj do neke ustrezne mere na to pripravljeni.«

Celotno oddajo si lahko ogledate na tej povezavi (od 1:05:30 dalje): https://365.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174984093

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri