Select Page

V Ljubljani so začeli z gradnjo novega Prometnega Centra, ki bo zelo spremenil podobo mesta. Dokončanje je predvideno leta 2026, ko naj bi bil zgrajen tudi drugi tir Divača Koper. Kaj bodo s tem dobili potniki, bo železnica postala konkurenčna vožnji z avtom …?

Doc. dr. Robert Rijavec je bil na temo urejanja prometne infrastrukture eden od gostov v oddaji Studio ob 17.00 na Radio Prvi.

»To, da se iz avtomobilov spet vrnemo na javni prevoz, je izziv današnjega časa … Eden izmed razlogov za to je sigurno potovalni čas. Potem je tukaj še dostopnost do javnega potniškega prometa. Pomemben je tudi čas, ko čakamo na postajališčih, ne samo čas potovanja – s tem pa je povezana tudi frekvenca, kako pogosto lahko pridemo na vlak ali avtobus. Mislim, da so to ključni razlogi, zakaj danes še ne uporabljamo javnega prevoza.«

Oddajo lahko poslušate na povezavi: https://prvi.rtvslo.si/podkast/studio-ob-1700/87/175016366

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri