Select Page

Turčijo in Sirijo je minule dni prizadel hud potres. Bi lahko takšno katastrofo preprečili? Na temo potresov so spregovorili tudi v oddaji 24UR ZVEČER, kjer je prof. dr. Matjaž Dolšek med drugim povedal tudi, kakšno je stanje v Sloveniji, kjer nas trese približno 200-krat letno. Trenutno pa se ukvarjamo s sprejetjem resolucije o krepitvi potresne odpornosti. »V Sloveniji je približno 100.000 stavb oziroma delov stavb, ki na dolgi rok ne dosegajo sprejemljivega potresnega tveganja. Kar pomeni, da bi jih bilo treba v določenem obdobju obnoviti oziroma nadomestiti,« je povedal dr. Dolšek.

Celoten prispevek je na voljo na povezavi: https://www.24ur.com/video/62901143?pageScroll=false

Gost v studiu pa je bil tudi prof. dr. Roko Žarnić, predsednik Društva za potresno inženirstvo in upokojeni profesor Fakultete za gradbeništvo in geodezijo UL. Dr. Žarnić je med drugim govoril o tem, ali je možno oz. v kolikšni meri je možno potrese napovedati in zakaj je napovedovanje potresov tvegano.

Celoten prispevek je na voljo na povezavi: https://www.24ur.com/video/62901145?pageScroll=false

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri