Select Page

STA je v okviru projekta STAznanost organizirala okroglo mizo z naslovom, Kako in kje bomo gradili v prihodnosti, na kateri je sodeloval tudi doc. dr. Nejc Bezak s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo. Na okrogli mizi so poudarili, da morajo biti ukrepi za obnovo po nedavni ujmi, ki je s poplavami in plazovi prizadela velik del države, premišljeni in treba je zagotoviti, da bodo kakovostno izvedeni.

Dr. Nejc Bezak je med drugim povedal, da se razpršena poselitev ni nujno izkazala za slabo in da se ne zavzema za večjo urbanizacijo. Nekatera najbolj poplavno ogrožena območja v Sloveniji so tudi najbolj urbanizirana, npr. jugozahodni del Ljubljane in Celje. Dejal je: »To so bila nekoč naravna poplavna območja in ni več druge rešitve, kot da se jih rešuje z visokovodnimi nasipi in zadrževalniki.« Opozoril je še, da je treba določeno območje obravnavati celostno, saj se lahko z gradnjo nasipov na nekem območju poslabša stanje dolvodno.

Okroglo mizo lahko pogledate na povezavi: http://znanost.sta.si/3211146/na-okrogli-mizi-sta-za-premisljeno-obnovo-po-ujmi

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri