Znanost med knjigami
15. 11. – 20. 11. 2021

V ponedeljek, 15. novembra, bomo v knjigarni Konzorcij odprli 35. prodajno razstavo Frankfurt po Frankfurtu. Na ogled bo približno 4000 najboljših tujih knjig preteklega leta z različnih strokovnih področij ter v zadnjem letu nagrajenih leposlovnih del.

Naslovna tema letošnjega Frankfurta po Frankfurtu je ZNANOST MED KNJIGAMI. Knjigarna Konzorcij je pripravila štiri predavanja, ki bodo od torka, 16. novembra, na voljo na Youtube kanalu Mladinske knjige.

Med strokovnimi deli bo največ izpostavljenih knjig vrhunskih mednarodnih strokovnjakov s področja naravoslovja in družboslovja. Zastopane bodo vse največje svetovne založbe ter založbe najpomembnejših univerz in inštitutov. Največ razstavljenih priročnikov bo s področja kulinarike, osebne rasti in duhovnosti, zdravja in športa svetovnih založnikov. Tudi za vse, ki vas zanima umetnost s področji slikarstva, oblikovanja, arhitekture, filma, fotografije in glasbe, bo izbira velika. Na leposlovnem oddelku bodo predstavljeni nagrajenci in finalisti najpomembnejših evropskih literarnih nagrad.

Knjigarna Konzorcij je letošnji Frankfurt po Frankfurtu nadgradila s spletnimi dogodki v sodelovanju z društvom Znanost na cesti. Na Youtube kanalu Mladinske knjige si boste lahko ogledali štiri zanimiva predavanja.

MOŽGANI IN KOVID
Delovanje možganov po obolenju s COVID-19
V pogovoru, ki ga bo vodil Iztok Konc, bosta sodelovala  dr. Milica Kramberger, nevrologinja in dr. Tristan Rigler, klinični psiholog.

USTVARJANJE V ČASU PANDEMIJE
V pogovoru, ki ga bo vodila Renata Dacinger, bodo sodelovali Janko Petrovec, dopisnik RTV SLO v Rimu in avtor knjige Karantena. Rim., dr. Tomaž Grušovnik, filozof in avtor knjige Karantenozofija in Tadej Golob, avtor knjige Virus.

PLAN B
Podnebne spremembe in možni odgovori nanje
V pogovoru, ki ga bo vodila Renata Dacinger, bodo sodelovali dr. Griša Močnik, raziskovalec na področju okoljevarstva, Boštjan Videmšek, novinar in avtor knjige Plan B, in Jonas Sonnenschein, okoljevarstvenik.

TU SE NE BO NIKOLI VEČ ŠIVALO
Pogovor o knjigi antropologinje dr. Nine Vodopivec o propadu tekstilne industrije v Sloveniji na primeru Mure. Z dr. Nino Vodopivec se bo pogovarjala Katarina Modic.

Prisrčno vabljeni.

Katarina Modic
vodja knjigarne Konzorcij