Select Page

Med 20. in 24. majem se je v Gradu Sunca v Trebinjah odvila Gradbenijada 2024 – srečanje, ki povezuje študente gradbenih strok držav nekdanje Jugoslavije. Na letošnji dogodek v Bosni in Hercegovini je prišlo več kot 1000 udeležencev, od tega je Slovenijo predstavljalo 36 študentov iz Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani in 8 študentov iz Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru. Na Gradbenijadi so, kljub temu da tekmovanje ni potekalo v maternem jeziku, tudi tokrat osvojili zavidljive rezultate in pokazali, da lahko zgradimo močne mostove med ostalimi državami.

Študenti osvojili številna priznanja

Na Gradbenijadi 2024 so se udeleženci lahko preizkusili v osmih različnih tekmovanjih iz znanja. Študenti UL FGG so tekmovali na vseh področjih. Pri tekmovanju iz statike so Nika Anžur, Taya Černe in Andraž Trantura osvojili 12. mesto. 5. mesto so pri tekmovanju iz betonskih konstrukcij dosegli Emil Ikanović, Đorđe Đukić in Eman Prošić. Na 5. mestu sta tekmovanje iz prometnic zaključila tudi Miloš Milenković in Andraž Trantura. Emil Ikanović in Vita Škodič sta na tekmovanju iz menedžmenta in tehnologij gradnje osvojila 3. mesto. Pri tekmovanju iz hidrotehnike je Eman Prošić končal na 12. mestu. Katja Pezdirec, ki je svoje znanje preizkusila iz geodezije, se je prebila na 5. mesto. Študenti Emil Ikanović, Martin Ravnik Papić in Peter Peterman so pri tekmovanju iz jeklenih konstrukcij pristali na 12. mestu. Pri tekmovanju iz mehanike tal pa je ekipa, ki so jo sestavljali Nejc Ganziti, Eman Prošić in Đorđe Đukić, osvojila 4. mesto. Prav tako so lahko slovenski študenti svoje znanje in sposobnosti preizkusili na nogometnem in odbojkarskem igrišču.

Vsem udeležencem iskreno čestitamo!

Skupinska fotografija slovenske delegacije 1

Skupinska fotografija slovenske delegacije 2

Predstavniki vseh držav udeleženk

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri