Pridružite se CASSINI Hackathonu, spoznajte se s področjem satelitskih podatkov in signalov ter začnite z digitalizacijo zelenih prostorov. Ta hip krožijo v Zemljini orbiti številni evropski sateliti, ki zbirajo velike količine podatkov, s katerimi izboljšujejo kakovost življenja na Zemlji. CASSINI išče naslednjo generacijo hekerjev za ustvarjanje inovativnih produktov in rešitev z uporabo evropskih vesoljskih tehnologij. Z letošnjim letom je CASSINI Hackathons & Mentoring začel s povezovanjem hekerjev in vesoljskih tehnologij – s podatki in storitvami Copernicus ter podatki sistemov Galileo in EGNOS. Z namenom, da bi Evropa postala vodilna na področju digitalnih vesoljskih tehnologij, je Evropska komisija zagnala projekta CASSINI (Competitive Space Start-ups for Innovation).

Prvi CASSINI Hackathon bo potekal sočasno v 10 evropskih državah med 18. in 20. junijem. Osrednja tema hackathona je digitalizacija zelenih prostorov (»Digitising Green Spaces«), pred prihodnjimi vesoljskimi hekerji pa so trije izzivi, s katerimi lahko to dosežejo: #1 Odkrijte vaše mesto / #2 Ostanite zdravi in v dobri kondiciji / #3 Zaščita našega podeželja.

Hackathon bo v Sloveniji organiziralo podjetje Space-SI, operater prvega slovenskega mikrosatelita Nemo-HD. Hekanje bo osredotočeno na zaščito biotske raznovrstnosti in pomoč pri načrtovanju mestnega okolja, ob enem pa si bodo lahko hekerji ogledali kontrolno sobo in izvedeli več o izstrelitvi in delovanju satelita. Več informacij o CASSINI Hackathonu je na voljo na hackathons.cassini.eu/slovenia.

Če se želite pridružiti vesoljski industriji, vas bo, ne glede na vaše hekerske izkušnje, Space-SI povezal z drugimi hekerji in izkušenimi mentorji, ki vam bodo pomagali uresničiti vašo vizijo.

Najboljše tri ekipe v mednarodnem merilu bodo prejele več kot 100 ur strokovnega mentorstva in dodatne lokalne nagrade v vrednosti več kot 1000 evrov.

Se želite registrirati? Pojdite na hackathons.cassini.eu/hackers in se prijavite.