V petek, 24. 1., in soboto, 25. 1., je potekala že 12. Informativa – največji sejem izobraževanja in poklicev v Sloveniji. Bodočim študentom smo se predstavili z zanimivimi vsebinami in eksperimenti, iz prve roke pa so dobili tudi informacije o študiju gradbeništva, geodezije in vodarstva ter o vseh obštudijskih dejavnostih.

Dijaki so se z zanimanjem ustavljali na naši stojnici, kjer so želeli izvedeti več o študiju na UL FGG ter o možnostih zaposlitve po končanem študiju. Študentje UL FGG so jim predstavili izbrane eksperimente ter jim tako na praktičen način pokazali, kaj vse delamo na fakulteti. Ker je treba prihodnost še zgraditi, smo jim pokazali, kako lahko to naredijo na naši fakulteti.

Preko posebnega modela Aqualibrium so se lahko preizkusili v izgradnji cevovodnega omrežja, s pomočjo VR očal so se sprehodili po različnih zgradbah, še prej pa spoznali principe informacijskega modeliranja stavb in postopek ustvarjanja digitalnega modela zgradbe. Dijaki so si z velikim zanimanjem ogledovali brezpilotni letalnik (dron), ki se pogosto uporablja pri našem delu in omogoča izdelavo navideznega 3D modela, s katerim lahko tloris objekta prikažemo kot »obogateno resničnost«. Predstavili pa smo jim tudi pravila in načine letenja ter postopek modeliranja posnetkov, pridobljenih s pomočjo letalnika. Zanimanje pa je požel tudi laserski skener, katerega uporabo smo predstavili tako, da smo poskenirali prostor z obiskovalci, dijaki pa so si nato lahko na ekranu ogledali oblak točk.

14. in 15. februarja se bomo mladim obiskovalcem predstavili na Informativnih dnevih, kjer se bodo lahko sprehodili po naši fakulteti, začutili utrip in izvedeli vse, kar jih zanima o študiju, obštudijskih dejavnostih in možnostih zaposlitve.