Select Page

UL FGG v sodelovanju z UL FE išče 3 študente Vodarstva in okoljskega inženirstva in 3 študente Elektrotehnike za delo na projektu, ki bo trajal 3 mesece (začetek novembra 2022).

Prijave na UL FGG zbira dr. Mateja Klun (mateja.klun@fgg.uni-lj.si) na UL FE pa dr. Andrej Zdešar.

V okviru projekta bo izveden fizični simulator dežja, ki bo omogočal raziskave erozije tal in prestrezanja padavin. Zagotovljen bo material za izvedbo simulatorja, od katerega je večina že na voljo (črpalka, merilnik tlaka, merilnik pretoka, krmilnik, nosilec). Delovanje simulatorja dežja bo umerjeno s pomočjo nomogramov ob različnih izbranih šobah in/ali delovnih tlakih vode v sistemu. Validacija bo opravljena s pomočjo meritev, na primer intenzitete dežja pod simulatorjem ali porazdelitve dežnih kapljic. Osnovni obseg del je sledeči: sestava ogrodja in povezava komponent v sistem, izvedba osnovnih eksperimentov za določitev vhodnih parametrov, razvoj krmiljenja in nadzornega sistema za spremljanje delovanja in beleženje rezultatov ter priprava navodil za uporabo. Študenti bodo tudi izvedli testiranje delovanja opreme pri uporabi različnih nastavkov za tvorbo kapljic.

Na projektu bodo sodelovali študenti in mentorji s področij vodarstva in okoljskega inženirstva ter elektrotehnike. Rezultat projekta bo delujoči prenosni simulator dežja. Po zaključku projekta bo simulator uporabljen tako v raziskovalne kot tudi v pedagoške namene, saj lahko da študentom dragocen vpogled in boljše razumevanje naravnih procesov.

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri