Karierni centri UL so že ob začetku epidemije novega koronavirusa objavili razne koristne informacije za študente, ki smo jih delili tudi na naši spletni strani. Zdaj so dodali še nekaj novosti, ki jih objavljamo spodaj. Povezava do spletne strani, kjer so objavljene vse informacije: Pregled uporabnih informacij za študente v času epidemije.

  • Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in organizacijske oblike ŠOS so v sodelovanju s Fundacijo Študentski tolar objavili poziv za dodelitev nepovratne denarne pomoči ob izbruhu koronavirusa v višini 150,00 EUR (rok za oddajo vloge je 14.5.2020).
  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na strani eUprave objavilo vlogo za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka izrednim študentom, ki se izobražujejo po javno veljavnih študijskih programih v Republiki Sloveniji in imajo stalno prebivališče v Republiki Slovenijii. Vlogo najdete tukaj.
  • Društvo za nenasilno komunikacijo nudi 24-urno telefonsko linijo za žrtve nasilja.
  • Psihosocialno podporo ob koronavirusu nudijo tudi diplomirani študenti zadnjih letnikov psihologije in magistrirani psihologi v obliki brezplačnih 45-minutnih pogovorov.
  • Ekipa Študenti za študente so razvili spletno učilnico, ki je namenjena povezovanju in izmenjavi mnenj med študenti. V njej si lahko ogledate podcaste na različne aktualne teme z namenom izmenjave različnih pogledov na sedanje razmere in vpliva le-teh na prihodnost, preberete kakšno kolumno, ugotovite, kako pregnati dolgčas, študenti lahko z drugimi študenti delijo svoje mnenje o trenutni situaciji in prihodnosti. K vsebini lahko študenti tudi aktivno prispevajo.

Niso pa pozabili niti na tuje in Erasmus študente, informacije v angleškem jeziku najdete tukaj: How to make advantage of staying at home.