Select Page

Na osnovne šole so bili preko lokalnih pisarn geodetske urpave poslani posterji, ki na zabaven način prikazujejo delu geodetov. To zabavno gradivo za osnovnošolce smo v luči izzivov razvoja novih tehnologij in bodočih kadrov na področju geodezije pripravili na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani in Geodetski upravi Republike Slovenije. Da bi uresničili naše poslanstvo in zagotovili prihodnost geodetske panoge smo se v sklopu –svetovnega in evropskega dneva geodetov in geoinformatikov, ki ga obeležujemo 21. marca, povezali z angleško ekipo Get Kids Into Survey in tako sta nastala dva zanimiva tematska posterja z vprašanji, ki učencem na enostaven in zabaven način predstavita delo geodeta.

ZA ŠOLE SMO PRIPRAVILI ZANIMIVO NAGRADNO IGRO
Šole lahko sodelujejo tudi v nagradni igri. Naloga je čisto preprosta. Razred mora skupaj odgovoriti na vprašanje, kdo je geodet in kako si njegovo delo predstavljajo. Svoje ideje lahko orišejo skozi risbo, plakat ali maketo, pripravijo video, lahko pa se odločijo za čisto nekaj drugega in izvirnega. Pripravljene izdelke nato do petka, 26. aprila, v fizični obliki pošljite na naslov: Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, Jamova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »Nagradna igra GEODEZIJA« ali pa izdelek oz. njegovo fotografijo posredujte na elektronski naslov promocija@fgg.uni-lj.si.
Prvi trije razredi, ki bodo predstavili najbolj inovativne izdelke, bodo nagrajeni. Nagrada za prvo mesto bo izlet v Ljubljano z obiskom Fakultete za gradbeništvo in geodezijo in še ene znanstvene institucije. Razreda, ki bosta pristala na 2. in 3. mestu, pa čakajo praktične nagrade.

KAKO GRADIVO UPORABLJATI?
Na vsakem posterju so prikazani geodeti v različnih vlogah, poleg posterja pa je na voljo tudi kviz, s pomočjo katerega bodo lahko učenci na zabaven način podrobneje spoznali raznoliko delo geodetov. Gradivo je odlično za popestritev pouka, saj skozi interaktivne naloge izobražuje o različnih geoprostorskih procesih, učenci se lahko seznanijo s področji geodezije in delovnimi mesti, spoznajo mersko opremo in najdejo rešitve za geodetska vprašanja. Več informacij najdete tudi na spletni strani Get Kids Into Survey: https://www.getkidsintosurvey.com/about/for-teachers/.
Oba posterja imata tudi pripadajoča kviza, ki si ju lahko natisnete prek naslednje povezave (na sliki kliknite »Quizzes«): https://www.getkidsintosurvey.com/resources/.

OBISK GEODETA NA VAŠI ŠOLI
Če bi želeli, da vaši učenci delo geodeta spoznajo iz prve roke, nam to sporočite. Organizirali bomo brezplačni obisk geodeta, da na vaši šoli izvede delavnico in predstavitev poklica ter tako učencem pobližje predstavi geodezijo. Takšna predstavitev je najbolj primerna za učence tretje triade.
Sporočite nam in z veseljem se odzovemo!
V primeru vprašanj nam lahko pišete na elektronski naslov promocija@fgg.uni-lj.si.

poster Razvoj nepremičnin

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri