Select Page

Kviz FGG za dijake in srednješolce

Za dijake in srednješolce smo pripravili on-line kviz z zanimivimi izzivi s področja gradbeništva, geodezije in vodarstva. Vabimo te, da si izbereš področje, ki te zanima in preveriš, kako boš pri reševanju uspešen. Pogledaš si lahko tudi predstavitve poklicev.

Reši IZZIV in si izberi enega od poklicev prihodnosti na UL FGG!

Prostor, v katerem živimo, je prepreden z gradbenimi objekti. To niso le stavbe, v katerih živimo in delamo, ampak tudi ceste, tiri in mostovi, ki nas do njih pripeljejo.

Geodezija se kot veda ukvarja z določanjem oblike Zemlje, izmero in prikazi zemeljskega površja, izdelavo kart, uporabo GIS-tehnologije, evidentiranjem nepremičnin in upravljanjem s prostorom.

Upravljati z vodnim bogastvom in komunalno infrastrukturo pomeni vplivati na proces kroženja zemeljskih voda. Takšno delo je izjemno pomembno, saj predstavlja morje izzivov in zaposlitvenih možnosti.

Več informacij o poklicih prihodnosti, za katere izobražujemo na UL FGG:

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri