Select Page

Svet za vode, ki je bil nedolgo nazaj ustanovljen pod okriljem Ministrstva za naravne vire in prostor, združuje številne strokovnjake s področja hidrologije, geologije in drugih področij. Novoustanovljeni svet bo koordiniral gradbeni inženir in hidrolog Rok Fazarinc, del ekipe pa so tudi prof. dr. Matjaž Mikoš, izr. prof. dr. Andrej Kryžanowski in doc. dr. Primož Banovec z ljubljanske Fakultete za gradbeništvo in geodezijo. Svet sestavljajo tudi strokovnjaki z Biotehniške in Naravoslovnotehniške fakultete. Že na prvem srečanju so bili vsi člani sveta za vode poenoteni, da je treba najprej iskati začasne rešitve za trenutne razmere, potem pa oblikovati dolgoročne rešitve za izboljšanje protipoplavne varnosti. 

Kot je dejal Fazarinc, vodja sveta za vode, bo naprej treba sanirati nasipe in očistiti rečne struge: »Območja žal niso varna. Dejansko je treba biti zelo pozoren. Težava ni samo v glavnih strugah, ampak tudi na pritokih, ki so še vedno polni proda. Ob večjem deževju bi to lahko povzročilo velike težave.« Poudaril je tudi, da poplavljena območja še zdaleč niso varna in da ponekod ne bo več mogoče živeti, saj globina vode ali hitrost vodnega toka še vedno ogroža človeška življenja.

Več o načrtih novoustanovljenega sveta si lahko preberete na tej povezavi: https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/poplave/vodja-sveta-za-vode-fazarinc-nekatera-obmocja-bo-treba-zapustiti/678692

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri