Select Page

»Več kot sem raziskovala o gradbeništvu, bolj me je vleklo tja. Tega poklica ne bi zamenjala nikoli,« se svoje odločitve za študij spominja Anka Ilc, doktorantka naše fakultete in vodja laboratorija v podjetju Structum, ki je bila ena izmed letošnjih nominirank za Inženirko leta.

V okviru projekta Inženirka leta vsako leto javnosti predstavijo 10 zanimivih inženirk. Oseb, ki lahko s svojo osebnostjo in delom mlade spodbudijo, navdušijo ali opogumijo za odločitev o inženirski študijski ali poklicni poti.

Izmed 37 prijav za Inženirko leta 2023 se je med 10 nominirank uvrstila tudi Anka Ilc. Kot so zapisali na spletni strani projekta, Anka Ilc kot vodja laboratorija skupaj s svojo ekipo skrbi za kontrolo kakovosti največjih gradbenih projektov. Aktivno sodeluje pri tehnologiji gradnje betonskih konstrukcij, kot so viadukti na drugem tiru, projekti v Luki Koper ipd.

 Za študij na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo se odloča vedno več deklet, trenutno jih je med vsemi študenti kar tretjina.

Več o Anki Ilc: https://inzenirka-leta.si/predstavitev-nominirank/2023111511054147/anka-ilc/
Več o nominirankah in o projektu Inženirka leta: https://inzenirka-leta.si/predstavitev-nominirank/

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri