Select Page

Na spletnem portalu finance.si so predstavili kariere treh uspešnih diplomantov Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, nekaj besed pa je povedala tudi dekanja, prof. dr. Violeta Bokan Bosiljkov.

Dr. Anka Ilc je inženirka gradbeništva in vodja laboratorija v podjetju Structum, kjer med drugim skrbi za pripravo betonskih mešanic in vodi notranjo kontrolo na viaduktih, med katerimi sta tudi Gabrovica in Vinjan na trasi drugega tira železniške povezave med Divačo in Koprom.

Dr. Žan Gojčič je inženir geodezije in geoinformatike in vodja raziskovalne ekipe v podjetju Nvidia. Z ekipo sodelavcev raziskujejo umetno inteligenco in računalniški vid. Poudarek dajejo na rekonstrukcijo simulacijskih orodij iz zajetih senzorskih meritev za razvoj samovozečih avtomobilov.

Dr. Matej Uršič, inženir okoljskega gradbeništva, pa je ustanovil lastno projektantsko podjete Hidrolab, kjer poleg funkcije prokurista opravlja naloge vodje projektiranja in pooblaščenega inženirja gradbene stroke.

»Želimo, da se bodoči diplomanti hitro prilagodijo konkretnemu delovnemu okolju in so sposobni v kratkem času osvojiti specifična znanja in veščine, ki jih zahtevajo različna delovna mesta,« je med drugim povedala dekanja in poudarila, da je pri poučevanju velik poudarek na razumevanju učne snovi v povezavi s konkretnimi primeri iz prakse.

Celoten članek je na voljo na povezavi: https://www.finance.si/topgradbenistvo/karierne-zgodbe-treh-diplomantov-ljubljanske-fakultete-za-gradbenistvo-in-geodezijo/a/9020519?src=my_glavni

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri