Select Page

Vabljeni, da se v sredo, 18. 1., ob 15.00 v svečani dvorani udeležite predavanja o Evropski uniji z naslovom Evropska unija – pomen in način delovanja. Predavanje bo izvedeno v sklopu programa Nazaj v šolo/nazaj na univerzo, ki je namenjen širjenju informacij o Evropski uniji na slovenskih šolah in univerzah in v katerem sodeluje tudi Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo.

Predavanje bo izvedel Zoran Stančič*, posebni svetovalec na Generalnem direktoratu za komunikacijska omrežja, vsebino in tehnologijo (GD CNECT) pri Evropski komisiji.

Na predavanju bo najprej predstavil zgodovino in način delovanja Evropske unije, glavni poudarek pa bo na predstavitvi vsebin, zanimivih za mlade, ter politik, relevantnih za študente gradbeništva, geodezije in okoljskega gradbeništva.

Lepo vabljeni!

* Več o predavatelju:

Zoran Stančič je diplomiral in doktoriral na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani. Med leti 1986 in 1999 je delal na vodstvenih, raziskovalnih in pedagoških položajih v Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Univerzi v Ljubljani, Univerzi Sorbonne v Parizu in Univerzi v Trstu. Med drugim je na FGG delal tudi kot docent in izredni profesor na Oddelku za geodezijo.

V Evropski komisiji dela od leta 2004 najprej kot namestnik generalnega direktorja za raziskave (GD RTD), med leti 2009 in 2016 pa kot namestnik generalnega direktorja za komunikacijska omrežja, vsebino in tehnologijo (GD CNECT). V obdobju 2016–2020 je bil vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Leta 2021 se je vrnil v GD CNECT kot posebni svetovalec. Pred svojo kariero v Evropski komisiji je bil g. Stančič od leta 2000 do 2004 slovenski državni sekretar za znanost.

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri