Select Page

Dragi brucke in bruci generacije 2022/2023,

v veliko veselje mi je, da vam lahko zaželim dobrodošlico na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, v svojem imenu in v imenu vaših učiteljev. Toplo dobrodošlico izrekam tudi vsem študentkam in študentom iz drugih držav, ki jih poleg ostalih izzivov čaka še izziv učenja slovenskega jezika. Danes je začetek novega akademskega leta, za vas pa prvi dan študentskega življenja.

Ste 104. generacija, ki prestopa prag Fakultete za gradbeništvo in geodezijo in njenih predhodnic ter 54. generacija, ki prestopa prag naše glavne stavbe na Jamovi 2. Kljub zavidljivi starosti naših stavb, v katerih poteka študijski proces, in dejstvu, da gre za arhitekturno dediščino, se ves čas trudimo, da oprema predavalnic in računalniških učilnic ter stacionarnih in mobilnih laboratorijev omogoča našim študentom pridobitev najsodobnejših znanj in veščin.

Študij na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo je zahteven, vendar zanimiv in poln izzivov. Uspešni so tisti študentje, ki znajo najti ravnotežje med študijem in prostočasnimi dejavnostmi, ki se zavedajo, da le razumevanje učne snovi omogoča uspešno reševanje problemov, najprej na izpitih, pozneje pa tudi v praksi. Zato vam polagam na srce, da se lotite dela že danes, saj se sprotni študij obrestuje. Bodite radovedni in veliko sprašujte. Učitelji in asistenti smo tukaj zato, da razlagamo in pojasnjujemo – tudi večkrat, če je treba.

Po dveh letih in pol življenja s COVID-om vemo, kako omejevati okužbe in reševati različne izzive, pred katere nas ta bolezen postavlja. Razkuževanje rok, nošenje mask v prostorih fakultete ter odpiranje oken, ko nas na to opozorijo merilci ogljikovega dioksida, so ukrepi, ki smo jih navajeni. Prihajajoča zima pa pred nas postavlja tudi nove izzive, povezane s pomanjkanjem energentov. Kljub vsemu verjamem, da bomo tudi to akademsko leto izpeljali v živo. Večina vaših učiteljev in asistentov smo inženirji, vi pa ste bodoči inženirji. Postavljanje prioritet ter optimizacija rešitev in procesov, ob upoštevanju robnih pogojev, v realnem času in z razpoložljivimi finančnimi viri so inženirske veščine, ki se jih boste naučili med študijem. Te veščine niso uporabne le pri vašem bodočem strokovnem delu, ampak tudi v drugih segmentih življenja. Zato sem prepričana, da se bomo znali hitro odzvati na različne izzive in svojim študentom zagotoviti najboljše možne pogoje za kvaliteten študij.

Študij je tudi druženje s sošolci in študenti ostalih letnikov in študijskih smeri. Na fakulteti imate številne kotičke, kjer se lahko družite, diskutirate in izmenjujete informacije. Kmalu bomo končali tudi obnovo objekta za vami, kjer bo študentska kavarna s ponudbo kvalitetne prehrane in napitkov.

Želim vam, da se v prostorih naše fakultete počutite res dobro. Uživajte v študiju, spoznajte čim več novih prijateljev, bodite aktivni v študentskih društvih in se vključujte v interdisciplinarne projekte, ki vam omogočajo uporabo pridobljenih znanj za reševanje praktičnih problemov že med študijem.

Vivat academia! Vivat professores!

Dekanja UL FGG
Prof. dr. Violeta Bokan Bosiljkov

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri