Drage študentke in dragi študenti,

bliža se novo akademsko leto 2021/22 in želim si, da bi se študentsko življenje čim bolj približalo tistemu pred epidemijo covid-19. Spremljanje predavanj v živo, praktično reševanje problemov v računalniških učilnicah, laboratorijih in na terenu so le del tega življenja.

Samostojno odraščanje, druženje s sošolci in študenti ostalih letnikov in študijskih smeri, v okviru številnih dogodkov, ki jih za vas organizirajo Študentska organizacija UL FGG in študentska društva, skupno učenje v prostorih naše fakultete, timsko delo na različnih strokovnih projektih pod mentorstvom naših pedagogov in študentske mednarodne izmenjave so drugi del študijske in obštudijske dejavnosti, ki predstavlja socialno podporo in omogoča pridobivanje dodatnih veščin in prepotrebnih življenjskih izkušenj.

Študentsko življenje, kot smo ga poznali pred epidemijo, bomo jeseni lahko začeli le, če bomo preprečili širjenje virusa covid-19. Prepričana sem, da je najbolj učinkovit ukrep, da to dosežemo, cepljenje. Kot znanstvenica, ki delujem na področju grajenega okolja, spoštujem vse znanstvenice in znanstvenike, ki delujejo na drugih področjih. Verjamem njihovim ugotovitvam, četudi ne razumem zapletenih sistemov, ki jih raziskujejo. Zato sem se tudi sama cepila takoj, ko je bilo to mogoče.

V začetku septembra bomo za vas, drage študentke in dragi študenti, organizirali prostovoljno cepljenje v okviru Univerze v Ljubljani. O terminih cepljenja vas bomo pravočasno obvestili.

Upam, da se boste vsi, ki se lahko cepite, tudi cepili in s tem zaščitili sebe in druge.

Želim si čimprejšnjo vrnitev v normalno življenje za vse, še posebej pa za vas, mlade. Da boste imeli ponovno na voljo različne priložnosti, brez strahu načrtovali svojo prihodnost, se zabavali, potovali in bili deležni kakovostne izobrazbe.

 

Prof. dr. Violeta Bokan Bosiljkov

Dekanja Fakultete za gradbeništvo in geodezijo UL

 


 

Posnetek video nagovora izvoljenega rektorja UL, prof. dr. Gregorja Majdiča, si lahko ogledate TUKAJ.

Pismo ministrice za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Simone Kustec, in ministra za zdravje, Janeza Poklukarja, naslovljeno na študentke in študente, si lahko preberete TUKAJ