Letošnjo pomlad se je porodila ideja, da v okolici fakultete uredimo novi prostor za sprostitev, druženje in izmenjavo izkušenj, ki smo ga poimenovali »Vozlišče dobrih idej«. Naša ideja je dobila podporo projekta Zunaj, ki je projekt Mestne občine Ljubljana in je nastal v sodelovanju z društvom Prostorož ter IPoP – Inštitut za politike prostora. Projekt Zunaj pomaga uresničevati majhne lokalne akcije, ki se nanašajo na javne površine v Mestni občini Ljubljana. Le te, finančno in strokovno podpre, ter tako omogoči realizacijo lokalnih pobud. V letošnem letu se je prijavilo več kot 50 idej, med 15 izbranimi pa je bila tudi naša akcija. Z urejanjem novega kotička smo se ukvarjali zadnjih nekaj mesecev, k uspešni realizaciji pa je s svojimi idejami, materialom in delom prispevalo veliko posameznikov.

Zelenica pred fakulteto je tako dobila novo podobo, saj je opremljena z lesenimi klopmi in mizo. Do klopi nas vodi kamnita pot iz pohorskega lomljenca. Čas med odmori si lahko krajšate s prebiranjem knjig iz izmenjevalnice, ki se nahaja tik ob klopeh. Knjige, ki jih imate doma in jih ne potrebujete, pa lahko prinesete v izmenjevalnico. Prostor pa krasi tudi na novo zasajeno korito, v katerem so hibiskusi, cipresa in češmin.

Želimo si, da bo akcija zgled za sorodne ideje in bo k udejstvovanju spodbudila še druge. Z njo smo pokazali, da lahko z majhnim vložkom vsak posameznik prispeva k bogatenju podobe javnih prostorov in večji uporabi zunanjih površin.

Vsi lepo vabljeni k uporabi novega kotička za druženje.