V petek, 20. 1., in soboto, 21. 1., je potekala že 14. Informativa – največji sejem izobraževanja in poklicev v Sloveniji. Bodočim študentom smo se predstavili z zanimivimi vsebinami in eksperimenti, iz prve roke pa so dobili tudi informacije o študiju gradbeništva, geodezije in vodarstva ter o vseh obštudijskih dejavnostih, ki jih izvajamo na fakulteti.

Dijaki so se z zanimanjem ustavljali na naši stojnici, kjer so jim študentke in študenti UL FGG predstavili izbrane eksperimente ter jim tako na praktičen način pokazali, kaj vse se učimo na fakulteti. Odgovarjali so na njihova vprašanja o tem, kako poteka študij na UL FGG ter o možnostih zaposlitve po končanem študiju, kar je prav tako zanimalo bodoče študente. Dijaki so si z velikim zanimanjem ogledovali brezpilotni letalnik (dron), ki se pogosto uporablja pri našem delu in omogoča izdelavo navideznega 3D modela, s katerim lahko objekt prikažemo tudi kot »obogateno resničnost« (AR). Pozornost sta pritegnila tudi model premeščanja sedimentov ter laserski skener, katerega uporabo smo predstavili tako, da smo poskenirali razstavni prostor, obiskovalci pa so si nato lahko na ekranu ogledali oblak točk. Bodoči študenti so lahko preizkusili tudi VR očala in se sprehodili po eni izmed predavalnic na UL FGG ter sodelovali v poskusih napetosti na modelih mostov.

Še malo, pa bomo dijake gostili tudi na Informativnih dnevih, ki bodo 17. in 18. februarja. Bodoči študenti se bodo lahko sprehodili po naši fakulteti, začutili utrip in izvedeli vse, kar jih zanima o študiju gradbeništva, geodezije in vodarstva, obštudijskih dejavnostih ter možnostih zaposlitve.

Skip to content