Select Page

Slovenska tiskovna agencija je v okviru projekta STAznanost organizirala spletni pogovor z naslovom Od gozdov do domov – prihodnost trajnostne gradnje, ki je potekal v četrtek, 22. decembra. V spletnem pogovoru je sodeloval tudi predstojnik oddelka za gradbeništvo, prof. dr. Goran Turk.

Gradbeništvo je odgovorno za približno eno tretjino vseh izpustov ogljikovega dioksida, porabi približno toliko naravnih surovin, kot proizvede odpadkov. Odgovor na te izzive v gradbeništvu je les, s katerim bi lahko gradbeni sektor namesto izvor ogljikovega dioksida, postal njegov ponor.

V spletnem pogovoru so naslovili naslednje teme: Kako “leseni” smo v Sloveniji na področju lesene gradnje, je slovenski lesni sektor pripravljen na prihodnost, kakšne izzive za lesni in gradbeni sektor prenaša spreminjanje sestave naših gozdov, kako na gradnjo prihodnosti gledajo slovenska gradbena podjetja, je lesena gradnja nujno tudi trajnostna, kakšno vlogo ima v gradnji prihodnosti mikrobiologija?

Pogovor lahko pogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=l6Z7OvT5nEc

Skip to content

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovolite piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov, ali če spodaj kliknete "Sprejmi", se s tem strinjate.

Zapri